10 legjobb korcsolyapálya Budapesten

A téli szezon beköszöntével szívesen kuckózunk be meleg otthonainkban, és kevesebb időt töltünk a szabadban, sőt, ha lehet, ki sem mozdulunk, ha nem muszáj. Ennek nem kell így lennie, hiszen ez az időszak a jégkorcsolyázásé, ami nemcsak átmozgat, hanem igazán örömteli élményekkel ajándékozhat meg minket, főleg, ha szeretteinkkel együtt siklunk a jégen. Most megmutatjuk, hogy a fővárosban melyik 10 legjobb korcsolyapályát próbálhatod ki. Íme a lista:

#1 Városligeti Műjégpálya

A történelmi jelentőségű korcsolyapálya a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó a Városligeti-tó medrében, illetve annak partján került kialakításra. A téli szezonban Európa legszebb és egyben legnagyobb ma is működő szabadtéri műjégpályája működik itt. A korcsolyázni vágyóknak feledhetetlen élményben lehet részük a “Műjégen”, amely nosztalgikus miliőjével a régi teleket és a századforduló világát idézi meg. Siklás közben, forró teával a kezünkben pedig megcsodálhatjuk a szomszédos Vajdahunyad várát. A helyszínen lehetőség nyílik korcsolyát bérelni, valamint éleztetni, a gyermekek részére bobby fóka vehető igénybe. A belépőjegy ára pedig biztosítja a ruhatár, és öltözőszekrények használatát is.

Városligeti Műjégpálya

Forrás: Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó hivatalos Facebook oldala

#2 Budapest Park Korcsolyapálya

A Fábián Juli téren található Budapest Park a tél beköszöntével mesebeli jégvilággá változik. A Park területén belül a decembertől egészen február 4-ig még nagyobb, több mint 2000 m2-es korcsolyapálya várja a csúszni vágyókat. A pályán, aminek része egy jégfolyósó is, felnőttek és gyerekek egyaránt korcsolyázhatnak, akár pingvin bobby segítségével is. A mozgás után megpihenhetünk: forró italt fogyaszthatunk, és rendelhetünk mellé valami finom harapnivalót a hüttében. A korcsolyázás élményét fokozzák az itt megrendezett jégdiszkók, és partik.

Budapest Park Korcsolyapálya

Forrás: Budapest Park Korcsolyapálya hivatalos Facebook oldala

#3 Csepeli Jégpark

Csepelen, a Rákóczi Ferenc utcában található Budapest egyetlen körfolyosós korcsolyapálya. A több mint 2000 m²-es csodás panorámájú nyitott pálya egy 800 m²-es, egy kisebb 300 m²-es és egy 200 m²-es tanuló pályából áll, amelyeket 250 méternyi jégfolyosó köt össze. A siklás itt különösen hangulatos, hiszen mutatós fényfüzérekkel van kidíszítve a pálya, és az azt körülölelő fás liget is. A helyszínen lehet korcsolyát kölcsönözni, és jégkorcsolya tanfolyamra beiratkozni, akár egyénileg, vagy csoportosan is.

Csepeli Jégpark

Forrás: Csepeli Jégpark hivatalos Facebook oldala

#4 Budai Jégpálya és Jégkert

A Budai Jégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között, a Mammut 2-vel szemben. A korcsolyapálya közönségjéggel, hoki sulival, műkorcsolya tanfolyammal várja az érdeklődőket, valamint az amatőr jégkorongos vendégeit. A helyszínen lehetőség van korolyát bérelni, és éleztetni, valamint az egész jégpályát kibérelni. A jégsiklás mellett a Jégkertben a gasztronómiai élvezetek várják a vendégeket, ínycsiklandozó fogásokat lehet kóstolni, és közben finom italt fogyasztani. Sőt, bizonyos napokon pedig Retro Jégdisco biztosítja a felhőtlen hangulatot.

Budai Jégpálya és Jégkert

Forrás: Budai Jégpálya és Jégkert hivatalos Facebook oldala

#5 A Bókay-kert Jégpálya

A 18. kerületi Bókay-kert Jégpálya november 24. és 2024. február 18. között egy 450 négyzetméteres és sátorral fedett jégfelülettel várja a korcsolyázókat. Idén először fedett hütte is rendelkezésre áll, ahol megpihenhetnek a vendégek a siklás után: forró itallal felmelegedhetnek, és haraphatnak is valami finomat. A Bókay-kertben a műjégpálya mellett izgalmas programok, és fergeteges könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

Bókay-kert jégpálya

Forrás: Bókay-kert hivatalos Facebook oldala

#6 Óbudai Adventi Vásár Korcsolyapályája

Az Óbudai Adventi Vásárban kisebb területű, de fantasztikus ingyenes korcsolyapálya várja két helyszínen az érdeklődőket. Feledhetetlen élmény a fényárban úszó a Fő téren, és a Békásmegyeri Piac Közösségi terén hasítani a jeget. A korcsolyázás mellett a karácsonyi vásár nyújtotta élményekben is részük lehet a látogatóknak: kézműves portékák, frissen készült ételek és italok, érdekes programok, koncertek és ünnepi hangulat fogad mindenkit.

Óbudai adventi vásár jégpályája

Forrás: Advent Óbudán hiavatlos Facebook oldala

#7 Mátyásföldi Jégcsarnok

Az Újszász utcai Mátyásföldi Jégcsarnok szeptember 1-től április 30-ig minden vasárnap, és alkalmanként szombaton, valamint ünnepnapokon közönségkorcsolyával és jégdiszkóval várja az érdeklődőket. A helyszínen a jégkorcsolyázás mellett fitness- és edzőterem, büfé, hoki bolt és masszázs is igénybe vehető. A jégcsarnok épülete előtt pedig 63 parkolóhely található, hogy biztosan ne okozzon gondot a parkolás.

Mátyásföldi Jégcsarnok

Forrás: Mátyásföldi Jégcsarnok hivatalos Facebook oldala

#8 Marczibányi téri Jégpálya

Marczibányi Sportcentrum a II. kerület kiemelt övezetében a Marczibányi téren található, 11 500 m2 területen működik, közvetlenül a Millenáris szomszédságában, a Mammut Bevásárlóközpont közelében. A sportlétesítményben fedett korcsolyapálya működik, amely kifejezetten ajánlott a kezdő korcsolyázóknak, hiszen minden korosztály számára tartanak tanfolyamokat, például már 3 éves kortól is lehet korcsolyázni tanulni a helyszínen. A gyakorlottabbak, és a korcsolyázás szerelmesei pedig haladó órákon is részt vehetnek, valamint csatlakozhatnak az egyesülethez is.

Marczibányi téri Jégpálya

Forrás: Marczibányi téri Jégpálya hivatalos Facebook oldala

#9 Vasas Jégcentrum

A Homoktövis utcában található létesítmény két, nemzetközi szabványméretű (egyenként 1800 m2 alapterületű) fedett jégpályával rendelkezik, amelyek télen-nyáron várják a sportolni vágyókat. A csarnok egy 1500 fős lelátóval rendelkező centerpályából, és egy mérkőzésrendezésre is alkalmas edzőpályából áll, így itt igazi meccshangulatban korcsolyázhatunk. A létesítmény a Vasas HC jégkorongcsapatának otthona. Közönségkorcsolyázásra csak a megszabott időpontokban nyílik lehetőség, így érdemes a látogatás előtt tájékozódni.

Vasas Jégcentrum

Forrás: Vasas Jégcentrum hivatalos Facebook oldala

#10 Kőbányai White Sharks Jégpálya

A kőbányai fedett közönségjégpálya az Ihász utca 24. szám alatt található, amely eredetileg a White Sharks HC hokicsapat birtokában áll, ám a hideg beköszöntével megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is. A közönségkorcsolyázásra hétfőtől péntekig megszabott időintervallumok állnak rendelkezésre, hétvégén viszont egybefüggő turnusokban lehet siklani. Amennyiben megéheznénk, a büfében lehetőség nyílik étkezni.

Kőbányai White Sharks Jégpálya

Forrás: Kőbányai White Sharks Jégpálya hivatalos Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A dél-alföldi régió első bivalyrezervátumát 2008-ban hozták létre. A bivalyrezervátum a Mórahalom - Röszke közötti úton Mórahalomtól 5 km-re található. A terület mellett elhelyezett magaslesről az egész táj belátható.

A Tapolcai-medence egyik legszebb nevezetessége az oszlopos elválású, 20-25 méter magasságú bazalttornyokkal határolt Szent György-hegy.