10 sushizó Budapesten: Utazz Japánba a fővárosban!

A japán eredetű sushi világszerte nagy népszerűségnek örvend, így hazánkban is egyre több rajongója akad. Ennek köszönhetően országszerte, de különösen a fővárosban számos sushi étterem nyitotta meg kapuit ínyenc vendégei számára az elmúlt két évtizedben. A következő ajánló Budapest tíz legjobb éttermét veszi górcső alá, hogy segítse a kezdő, valamint a gyakorlott „sushi-evők” választását egy japán stílusú kulináris élményhez.

#1: WASABI Running Sushi & Wok Restaurant

A Wasabi étterem a budapesti sushizók egyik legrégebbike, mintegy két évtizede, 2004-ben nyitotta meg kapuit a Szépvölgyi úton. Az idők során olyannyira kedvelt és elismert étteremmé vált, hogy a Podmaniczky utcában, MOM Parkban, valamint Debrecenben is nyitottak újabbakat. Ez az a hely, ahol igazán autentikus távol-keleti ízeket kóstolhatnak a vendégek, nemcsak sushit, hanem japán grillételeket, rament, salátákat és rizs- tésztaételeket is.

Fotó: Wasabi Running Sushi & Wok Restaurant hivatalos Facebook- oldala

#2: Japanika Sushi Bar

A Japanika étterem is nagy múlttal rendelkező hely, amely a főváros szívében a Bazilika mellett található. Különlegessége, hogy sokszínű, és sokoldalú hely: sushi mellett thai tésztákat, leveseket, grillételeket, keleti és hagyományos japán italokból készült koktélokat, valamint desszertek is kínál. Emellett 30 fogásos üzleti ebéd is szervezhető itt, este pedig élő zene, vagy DJ gondoskodik a jó hangulatról.

Fotó: Japanika Sushi Bar hivatalos Facebook-oldala

#3: Tokio Budapest

A Tokio sushizó kedvelt üzleti és szórakozó negyedében, a Széchenyi téren várja vendégeit. Az étlapon a sushik mellett japán különlegességek, és speciális koktélvariációk találhatók. A hitelességet fokozza, hogy séfje, Tóth Roland thai mesterszakácsok tanítványa. A hely belső terének különleges atmoszférája van: műalkotás szintű belsőépítészeti munkával készült el.

Fotó: Tokio Budapest hivatalos Facebook-oldala

#4: Buddha Original Thai & Sushi Bar

Ez az ázsiai ételeket kínáló étteremlánc az ország 14 pontján, a zöme pedig a fővárosban található. Nem kifejezetten japán ételekre specializálódtak, hanem az egész ázsiai kontinens gasztronómiai remekeire, így a sushitól kezdve egészen az indiai curry-ig számos keleti étel közül lehet választani. A hely különlegessége, hogy a látogató saját maga kreálhat egyedi fogásokat. Bővebben az étteremről egy korábbi cikkünkben olvashatsz.

Fotó: Buddha Original Thai & Sushi Bar hivatalos Facebook-oldala

#5: Papírtigris – Sushi és Wok bár

A Papírtigris mintegy másfél évtizede működő étterem Budapest III. kerültében. Az ételkínálatuk széles: a sushik mellett wok, ázsiai tésztaételek, ázsiai levesek, egzotikus desszertek is rendelhetők kedvező áron. Az italkínálat is remek: ázsiai italok, teák, japán Choya sake és szilvabor, Asahi sör mellet a híres Nikka japán whisky is megtalálható.

Fotó: Papírtigris Sushi és Wok bár hivatalos Facebook-oldala

#6: Bambuszliget Japán Étterem és Sushi bár

A Bambuszliget étteremben igazi japán íz-utazáson vehetnek részt a vendégek, hiszen a tradicionális japán ételek mellett, maga az étterem terei is japán stílus szerint lettek kialakítva. A középső szinten sushi bár található, ahol látványpultnál megtekinthető a sushikészítés módja. Az étterem alapját a hiteles japán gasztronómia adja, ezt bizonyítja, hogy a konyhafőnök és a receptek atyja, Shoji Morita is japán származású.

Fotó: Bambuszliget Japán Étterem és Sushi bár hivatalos Facebook-oldala

#7: Fuji Japán Étterem

A Fuji étteremről elmondható, hogy hazánk első japán étterme, mintegy 30 éve nyitotta meg kapuit, és azóta több szakmai elismerésnek és díjnak örvend. Kifejezetten a japán konyhára specializálódott, így egyik ikonikus fogása a sushi. Fő irányelve az étteremnek a fejlődésre való törekvés: az új gasztronómiai technikákat is előszeretettel alkalmazzák az ételek elkészítése során.

Fotó: Fuji Japán Étterem hivatalos Facebook-oldala

#8: Planet Sushi

A Planet Sushi étterem Budapest két forgalmas helyszínén található: az Oktogonon és az Allee-ban, ezen kívül, akárcsak az utóbbi éttermek, házhoz szállítás is kérhető. Ebben a sushizóban japán ételek széles tárházát találjuk, a különböző sushikból álló, úgynevezett sushi szettek is rendelhetők. Az étteremben napi ebéd menük, és szezonális fogások is fogyaszthatók.

Fotó: Planet sushi hivatalos Facebook-oldala

#9: Yamato Table Grill és Sushi

A Yamato japán étterem a főváros szívében, a Nyugati pályaudvartól néhány perc sétára található. Az étterem a fúziós ázsiai konyha mellett, távol-keleti italkülönlegességeket és exkluzív környezetet kínál. Extra szolgáltatása, hogy a vendégek saját fantáziájuk szerint állíthatnak össze fogásaikat, vagy például a különleges wagyu marha húsát süthetik meg saját asztaluknál.

Yamato Table Grill & Sushi Restaurant

Fotó: Yamato Table Grill & Sushi Restaurant hivatalos Facebook-oldala

#10: Nobu Budapest

A Nobu egy világszerte ismert új stílusú japán étteremlánc, amely fővárosunkban is megtalálható a Kempinski Hotel Corvinusban. Nobuyuki Matsuhisa séf által újragondolt fogások kerülnek terítékre itt, amelyeknél a japán ízek mellett dél-amerikai gasztronómai hatások is érvényesülnek. Olyan különlegességeket lehet kóstolni, mint alaszkai fekete tőkehalat misóval, vagy a sárgafarkú sashimit jalapenóval, kísérőként pedig eredeti Hokusetsu saké is rendelhető.

Nobu Budapest

Fotó: Nobu Budapest hivatalos Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Tudtad, hogy a bagel eredetileg a zsidó gasztronómiához köthető, és tulajdonképpen egy zsemle, amelyet kelt búzatésztából készítenek, gyűrűformára gyúrnak, majd rövid ideig vízben főzik, azután kisütik? A bagel egy viszonylag új keletű étel hazánkban, de egyre népszerűbbé kezd válni. Ezt bizonyítja, hogy Budapesten gyarapodnak a „bagelező” éttermek száma. Lássuk, hogy a fővárosban, mely négyet tartjuk a legjobbnak.

A Bálna Terasz a dinamikusan fejlődő Bálna sétány egyik legkedveltebb helyszíne. Az ízletes hamburgerek és üdítő koktélok mellé megkapó, Duna-parti kilátás jár.