5 Ház Borbirtok

A Somló hegy északi lejtőjén, csendes, nyugodt környezetben található régi présházakból kialakított 5 kisházban és egy wellnesházban, borozhatunk és csodálhatjuk a szemünk elé táruló vadregényes vidéket.
Birtokuk Somlószőlős „felett”, a hegyen terül el nagyszerű látványt nyújtva a nyugodt, csendes falura.
 A régi présházakból kialakított 5 kisházban – melyek mindegyike saját pincével rendelkezik – összesen 20 férőhellyel várjuk vendégeinket. Csendes, nyugodt környezetben borozhat és csodálhatja a szeme elé táruló vadregényes vidéket.
Nagyobb rendezvények vagy családi összejövetelek megtartására is tökéletes helyszín lehet. A birtokon és a hegybe süllyesztett konferenciapincéjük kupolatermében akár 120 fő is elfér.
 
 
Természetközeli szállásuk egyediségét az apartmanok aljából nyíló kispincék is erősítik. Minden alsó apartmanhoz tartozik egy saját pince, így teljes nyugalomban élvezhetik a vendégek a pincehangulatot saját apartmanjukban. Ide igény szerint bort és csemegét is készítenek be, a vendég dolga már csak a kényelem és a borok élvezete!
 


A birtokról, de akár az apartmanok ablakából is páratlan kilátás nyílik a tájra és tiszta időben még az Alpokaljára is! Felfelé tekintve pedig a Somlói vár látványa terül elénk.

A bőséges farm-to-table reggeli benne van az apartmanok árában. Ezen felül azonban ha meleg vacsorára vágynánk, náluk erre is van lehetőség! A kínálat időről időre megújul.


Ha erre járunk érdemes a
borkóstolón is részt venni.  Választhatunk sétáló és ültetett kóstoló közül,  előbbi esetében végigsétálhatunk a pincerendszeren és a beszélgetés közben folyamatosan újratöltődik a pohár. De lehet a kóstoló ültetett is, akár vacsorával kiegészítve. A kóstoló során megismerkedhetünk a hegy boraival, pincéjük történetével és különlegességeivel.

További infók: www.5hb.hu

Galéria:

Fotó: 5 Ház Borbirtok

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Somló hegy északi lejtőjén, csendes, nyugodt környezetben található régi présházakból kialakított 5 kisházban és egy wellnesházban, borozhatunk és csodálhatjuk a szemünk elé táruló vadregényes vidéket.

A Villa Alexandra Szentantalfa mellett, a Balaton-felvidéken található. A dombról, ahová épült, csodás kilátás nyílik a víztükörre. Kényelmes berendezése és szolgáltatásai a luxust képviselik, mégis csendet és vidéki nyugalmat biztosít.