5 király vegán és vegetáriánus hely Budapesten

Budapesten egyre több olyan hely van, ahol növényi eredetű finomságokat kóstolhatunk meg, kerülve az állati eredetű ételeket. A vegetáriánusok és a vegánok, de az életmódváltók nagy örömére is elhoztuk azt az 5 helyet, ahol a legnagyobb nyugodtsággal falatozhatunk.

Vegan Love

A vegánok és vegetáriánusok kedvében járva megalakult a Vegan Love, Budapest egyik olyan hamburgerezője, ami a burgerimádó, növényi alapon étkező vendégek számára lett kialakítva. A burgerezőben nem használnak állati eredetű alapanyagokat az ételek elkészítéséhez. A növényi alapanyagokból készült hamburgerek mellett vegán, illetve húsmentes hotdogot fogyaszthatunk, de ha pita-szendvicset kívánunk meg, esetleg kedvet kapunk egy kis vegán smoothie-ra, a Vegan Love-ban minden lehetőség adott rá hétfőtől vasárnapig, hogy egy jót együnk, állati eredetű alapanyagoktól mentesen.

Vegan Love weboldala: http://www.veganlove.hu/
Cím: Bartók Béla út 9

Vegan Love vega

Fotó: Vegan Love Facebook oldala

Kozmosz Vegán Étterem

Az növényi étrendet és a húsmentes életet népszerűsítő étterem elérhetővé teszi a vegánok és vegetáriánusok számára azokat az ételeket, amelyek növényi alapanyagokból készülnek, s mindemellett olyan fantasztikus ízvilággal rendelkeznek, amiről azt hisszük, csak álmodhatunk. A Kozmosz Vegán Étterem vár minden olyan vendéget, akik akár egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak húst és állati eredetű ételeket, etikai okokból döntöttek a növényi alapú étrend mellett, szeretnének egészséges ételeket fogyasztani és azokat is, akik csak kipróbálnák, milyen vegánnak, vegetáriánusnak lenni.

Kozmosz Vegán Étterem weboldala: http://vegankozmosz.hu/
Cím: Hunyadi tér 11

Fotó: Kozmosz Vegán Étterem Facebook oldala

Las Vegan’s

Magyarország első vegán food truck hamburgerezőjében finomabbnál finomabb húsmentes és állati eredetű alapanyag nélkül készített burgerekkel lakhatunk jól.  A Las Vegan’s-ban minden héten újdonságokkal készülnek a vegán és vegetáriánus vegédek számára. A menüben kétféle főétel, leves, desszert és smoothie szerepel hétfőtől-péntekig. A burgerek mellett vegán nugets és smoothiek, saláták is várnak minket. A vegán és vegetáriánus életmódváltók, de a diétát követő vendégek is imádni fogják a helyet, ahol megkóstolhatják az igazán pazar vegán és vegetáriánus ételeket. A 100%-ban növényi összetevőket tartalmazó ételek hozzáadott cukrot és olajat sem tartalmaznak.

Las Vegan’s Facebook oldala: https://www.facebook.com/lasveganshun/
Cím: Kazinczy utca 11, Váli utca 6, Dob utca 40, Futó Utca 37, Római Part 47

Fotó: Las Vegan’s Facebook oldala

Vexicana

Budapest, s egyben Magyarország első vegán mexikói étterme szeretettel vár minden olyan vegánt és vegetáriánusT, aki kedveli a mexikói ételeket, csak épp húsmentes, állati eredetű alapanyagoktól mentes változatban. Levesek, hamburgerek, mexikói specialitások, desszertek és különféle italok széles választékából választhatunk, ha a Vexicana-ba látogatunk. A csípős ízek kedvelői egyenesen imádják az enyhén és kellemesen csípős vegán ételeket, amelyeket a Vexicana elképesztő odafigyeléssel készít el azok számára, akik bármilyen megfontolásból választják a növényi alapú étrendet.

Vexicana weboldala: https://vexicanabudapest.wordpress.com/
Cím: Király utca 8-10

Vexicana vegán

Fotó: Vexicana Facebook oldala

Szabad Bisztró

A Szabad Bisztró gasztrokocsma lehetőséget kínál arra, hogy jót tegyünk a Földnek, hogy jót tegyünk magunknak az állati eredetű és húsmentes ételek fogyasztásával. Minden héten külön menüből választhatunk. A gasztrokocsma Budapest első növényi eredetű alapanyagokat felhasználó gasztrokocsmája, így igazán nagy élményben lehet részünk, ha ellátogatunk ide és megkóstoljuk a vöröslencse krémlevest, a hamis borscs-t, a hamis gulyást, de bármelyik vegán ételt, mert egyiket sem fogjuk tudni abbahagyni.

Szabad Bisztró Facebook oldala: https://www.facebook.com/Szabad.vegan.bistro/
Cím: Király utca 101

Szabad Bisztó vegán

Fotó: Szabad Bisztró Facebook oldala

 
Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Az à table! francia kenyerekkel, péksüteményekkel és desszertekkel édesíti a vendégei mindennapjait.

A tésztakedvelők pontosan tudják, hogy az élet tészta nélkül elképzelhetetlen. A finom tésztaételekre egyszerűen szükség van, mert jót tesz a léleknek. Mutatjuk azokat a budapesti tésztázókat, amik minden elképzelésünket felülmúlják, ha tésztáról van szó.