5 király vegán és vegetáriánus hely Budapesten

Budapesten egyre több olyan hely van, ahol növényi eredetű finomságokat kóstolhatunk meg, kerülve az állati eredetű ételeket. A vegetáriánusok és a vegánok, de az életmódváltók nagy örömére is elhoztuk azt az 5 helyet, ahol a legnagyobb nyugodtsággal falatozhatunk.

Vegan Love

A vegánok és vegetáriánusok kedvében járva megalakult a Vegan Love, Budapest egyik olyan hamburgerezője, ami a burgerimádó, növényi alapon étkező vendégek számára lett kialakítva. A burgerezőben nem használnak állati eredetű alapanyagokat az ételek elkészítéséhez. A növényi alapanyagokból készült hamburgerek mellett vegán, illetve húsmentes hotdogot fogyaszthatunk, de ha pita-szendvicset kívánunk meg, esetleg kedvet kapunk egy kis vegán smoothie-ra, a Vegan Love-ban minden lehetőség adott rá hétfőtől vasárnapig, hogy egy jót együnk, állati eredetű alapanyagoktól mentesen.

Vegan Love weboldala: http://www.veganlove.hu/
Cím: Bartók Béla út 9

Vegan Love vega

Fotó: Vegan Love Facebook oldala

Kozmosz Vegán Étterem

Az növényi étrendet és a húsmentes életet népszerűsítő étterem elérhetővé teszi a vegánok és vegetáriánusok számára azokat az ételeket, amelyek növényi alapanyagokból készülnek, s mindemellett olyan fantasztikus ízvilággal rendelkeznek, amiről azt hisszük, csak álmodhatunk. A Kozmosz Vegán Étterem vár minden olyan vendéget, akik akár egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak húst és állati eredetű ételeket, etikai okokból döntöttek a növényi alapú étrend mellett, szeretnének egészséges ételeket fogyasztani és azokat is, akik csak kipróbálnák, milyen vegánnak, vegetáriánusnak lenni.

Kozmosz Vegán Étterem weboldala: http://vegankozmosz.hu/
Cím: Hunyadi tér 11

Fotó: Kozmosz Vegán Étterem Facebook oldala

Las Vegan’s

Magyarország első vegán food truck hamburgerezőjében finomabbnál finomabb húsmentes és állati eredetű alapanyag nélkül készített burgerekkel lakhatunk jól.  A Las Vegan’s-ban minden héten újdonságokkal készülnek a vegán és vegetáriánus vegédek számára. A menüben kétféle főétel, leves, desszert és smoothie szerepel hétfőtől-péntekig. A burgerek mellett vegán nugets és smoothiek, saláták is várnak minket. A vegán és vegetáriánus életmódváltók, de a diétát követő vendégek is imádni fogják a helyet, ahol megkóstolhatják az igazán pazar vegán és vegetáriánus ételeket. A 100%-ban növényi összetevőket tartalmazó ételek hozzáadott cukrot és olajat sem tartalmaznak.

Las Vegan’s Facebook oldala: https://www.facebook.com/lasveganshun/
Cím: Kazinczy utca 11, Váli utca 6, Dob utca 40, Futó Utca 37, Római Part 47

Fotó: Las Vegan’s Facebook oldala

Vexicana

Budapest, s egyben Magyarország első vegán mexikói étterme szeretettel vár minden olyan vegánt és vegetáriánusT, aki kedveli a mexikói ételeket, csak épp húsmentes, állati eredetű alapanyagoktól mentes változatban. Levesek, hamburgerek, mexikói specialitások, desszertek és különféle italok széles választékából választhatunk, ha a Vexicana-ba látogatunk. A csípős ízek kedvelői egyenesen imádják az enyhén és kellemesen csípős vegán ételeket, amelyeket a Vexicana elképesztő odafigyeléssel készít el azok számára, akik bármilyen megfontolásból választják a növényi alapú étrendet.

Vexicana weboldala: https://vexicanabudapest.wordpress.com/
Cím: Király utca 8-10

Vexicana vegán

Fotó: Vexicana Facebook oldala

Szabad Bisztró

A Szabad Bisztró gasztrokocsma lehetőséget kínál arra, hogy jót tegyünk a Földnek, hogy jót tegyünk magunknak az állati eredetű és húsmentes ételek fogyasztásával. Minden héten külön menüből választhatunk. A gasztrokocsma Budapest első növényi eredetű alapanyagokat felhasználó gasztrokocsmája, így igazán nagy élményben lehet részünk, ha ellátogatunk ide és megkóstoljuk a vöröslencse krémlevest, a hamis borscs-t, a hamis gulyást, de bármelyik vegán ételt, mert egyiket sem fogjuk tudni abbahagyni.

Szabad Bisztró Facebook oldala: https://www.facebook.com/Szabad.vegan.bistro/
Cím: Király utca 101

Szabad Bisztó vegán

Fotó: Szabad Bisztró Facebook oldala

 
Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Yama Budapest nem csak az ízlelőbimbóinkra kíván hatni, az étterem látványvilágának, hanghatásainak is kitüntetett szerepe van. A benyomások és a fogások fúziója egyedi atmoszférájú, külnleges helyet garantál.

Pita szendvicsek és laffa wrapek, ha csak gyorsan harapnál valamit. Hagyományos ízek, modern kivitelzéssel. Levesek, saláták, speciális desszertek és egyéb kézzel készített, szívből jövő finomságok. Ez a Hummusbar.