Á la Maison: Brunch és otthonosság

Az Á la Maison - egy pesti és egy budai éttermében - a brunch klasszikus fogásait kínálja, rendkívül meghitt, otthonos hangulatban. Az Eggs Benedict és a Croque Madame mindig frissek, az atmoszféra pedig mindig ellenállhatatlan!

Ha az Á la Maison Breakfast and Brunch Restaurant csapatának vendégeik jelzik, hogy éttermükben úgy érezték magukat, mintha csak a nagyanyjuk konyhájában ültek volna, ők általában szerényen elmosolyodnak. Hiszen éppen ez volt a céljuk, amit már a névválasztással is kinyilatkoztattak: Á la Maison, azaz otthon, otthonos.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A kedves étterem-reggeliző egy testvérpár (Zöldhegyi Andrea és Nándor) ötlete nyomán kelt életre. Mégpedig akkor, amikor a reggelizők még ritkaságnak számítottak, 2014-ben.

A reggeliző nyolc évvel ezelőtt még viszonylag kis méretekkel rendelkezett, 20-25 vendégnél nem tudott egyszerre többet fogadni. Mivel azonban rendkívül népszerű volt, hamarosan új, tágasabb üzlethelyiségre lett szükség. Így került mai otthonába, a Szervita térre. 2020-ban pedig Á la Maison étterem nyílt Budán is, a Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A vendégek a Dunán innen és túl is olyan helyre térhetnek be, ahol minden adott ahhoz, hogy jól induljon a napjuk. A harmonikus berendezés, a csábító kávéillat és a kiadós fogások természetesen ezt garantálják.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Ahogy más brunch-helyek kínálatából, úgy innen sem hiányozhat néhány klasszikus reggeli: Az Á la Maison étlapján ott van például a besameles-sonkás-sajtos Croque Madame és a hollandi mártással, prosciutto-val tálalt tojás, az Eggs Benedict is. A fogáshoz szükséges angol muffint helyben állítják elő, saját recept alapján.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Kapható továbbá sült kolbásszal és paradicsomos babbal felturbózott English Breakfast. Rendelhető különböző felvágottakból és tojásból álló villásreggeli, Avokádó Toast és vega fogás is.

Az édes reggelik szerelmesei is jól választanak, ha az Á la Maison lesz első étkezésük helyszíne: Gyümölcsökkel és tejszínhabbal tálalt waffelek és palacsinták között válogathatnak.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Egy jó reggeli természetesen elképzelhetetlen illatos, erős fekete nélkül. Az itallapra a kávék számos verziója felkerült, gondosan válogatott borok, koktélok és alkoholmentes gyümölcslevek, limonádék társaságában.

Á la Maison

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

További részletekért keressétek fel az Á la Maison honlapját:

https://www.alamaisongrand.com/

Galéria:

Fotók: Az Á la Maison Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A tésztakedvelők pontosan tudják, hogy az élet tészta nélkül elképzelhetetlen. A finom tésztaételekre egyszerűen szükség van, mert jót tesz a léleknek. Mutatjuk azokat a budapesti tésztázókat, amik minden elképzelésünket felülmúlják, ha tésztáról van szó.

A Yama Budapest nem csak az ízlelőbimbóinkra kíván hatni, az étterem látványvilágának, hanghatásainak is kitüntetett szerepe van. A benyomások és a fogások fúziója egyedi atmoszférájú, külnleges helyet garantál.