Arriba Taqueria – Mexikó Budapesten

A pikáns, enyhén csípős és extra csípős ételek szerelmeseinek minden álmát felülmúlja a Budapest szívében elhelyezkedő mexikói étteremlánc, az Arriba Taqueria. Az étteremben megtaláljuk a mexikói konyha sajátosságait, valamint a mexikói street food és a dél-nyugat amerikai konyha specialitásait is megkóstolhatjuk.
Az ételkínálat a legjobb 60-as évekbeli mexikói taqueriák ételeit ötvözi. Az Arriba többek között olyan friss, autentikus mexikói ételeket kínál, mint a quesadilla, a jalapento poppers és az almás chimichanga, de tacoból, tortillaból és burritoból is széles választék tárul elénk.

A taqueria egy hagyományos mexikói taco, amit a vendég előtt frissen készítenek. A húsokat eredeti mexikói chiliben pácolják vagy helyben sütik lávaköves grillen. A salsát és a guacamolét hozzá minden nap kézzel készítik a legfrissebb alapanyagok felhasználásával.

Fotó: Arriba Taqueria Facebook oldala

Fotó: Arriba Taqueria Facebook oldala

A taco alapétel a mexikói gasztronómiában; elérhető egész Mexikó és Észak-Amerika területén és a nap bármely szakaszában fogyasztják. A hagyományos tacot kukorica tortillával készítik, lávakövön grillezett húsokkal megtöltve, melyet zöld vagy piros salsával és egy kis lime-mal tálalnak.

Az étterem különleges azonban belső megjelenésétől is, ugyanis az ínycsiklandozó ételeket mexikói hangulatú, vidám, családias és barátságos környezetben fogyaszthatjuk el. Az étterem arculata jól tükrözi az ételek eredetiségét. Falain élénk, vidám, kézzel festett motívumok mutatják be a mexikói street art szépségétt.

Az amerikai-magyar alapítók elkötelezettek az udvarias felszolgálás iránt egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vendégek figyelmes kiszolgálásban részesüljenek.

Fotó: Arriba Taqueria Facebook oldala

Az Arriba Taqueria kimagaslóan ügyel a környezetvédelemre. Elviteles zacskóik, étlapjaik újrahasznosított papírból készülnek. Az elviteli dobozaik könnyen lebomló kartonpapírból összehajtott dobozok, az étteremben pedig környezetbarát termékeket használnak.

Vendégeik segítségével szelektív hulladékgyűjtést működtetnek gyűjtve a műanyag flakonokat és üvegeket, amiket a konyhán felhalmozódó kartonpapír csomagolással együtt továbbítanak egy erre szakosodott vállalatnak. 

A XI. kerületi Gárdony térhez közeli Bartók Béla út 21-es szám alatti csodahelyre hétfőtől vasárnapig 11:00 – 22:00 óra között várják sok szeretettel a vendégeket, de az ételek házhozszállítására is van lehetőség.

Fotó: Arriba Taqueria Facebook oldala

További infók: https//www.arriba.hu
 

Galéria:

Fotó: Arriba Taqueria Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Budapesten egyre több olyan hely van, ahol növényi eredetű finomságokat kóstolhatunk meg, kerülve az állati eredetű ételeket. A vegetáriánusok és a vegánok, de az életmódváltók nagy örömére is elhoztuk azt az 5 helyet, ahol a legnagyobb nyugodtsággal falatozhatunk.

A Múzeum körúti Fekete Kávézó a budapesti újhullámos kávézók egyik első képviselője volt. A minőségi espresso mellett ma már pékséggel is rendelkeznek, továbbá szezonális brunch menüket is kínálnak vendégeiknek.