Babel Budapest, egy Michelin-csillagos étterem

A Babel Budapest Magyarország ritka Michelin-csillagos éttermeinek egyike. A különleges elismerés jelzi, hogy a Babel az egyik legrangosabb hazai gasztronómiai szentély.

A Babel Budapest kevés – tíznél is kevesebb! – magyar étterem között büszkélkedhet a Michelin-csillaggal. Hogy a dolog jelentőségét érezzük, érdemes megemlíteni, hogy olyan “társaságban” jegyzik, mint például a Borkonyha és a Salt. Utóbbit már mi is említettük, mikor a Hotel Rum Budapestről készítettünk leírást.

A Michelin-csillag egyébként a Guide Michelin nevű francia gasztrokalauz elismerése, mely a szakácsművészet legmagasabb fokának szinonimájává vált.

Babel Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A Babel Budapest 2019-ben jutott hozzá a jól megérdemelt csillaghoz. A két séf (Kaszás Kornél és svéd kollégája, Daniel Berlin) kemény munkája, szakértelme és kreativitása volt a minősítés alapja.

Babel Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Az 5. kerületi Piarista közben elhelyezkedő Babel Budapest a járványhelyzet miatt hosszú időre bezárt. Ma már azonban újra egyedi, a fine dining (A legmagasabb minőségű alapanyagokat, ízeket és tálalást képviselő ételek.) jegyében készült fogásokkal várja a vendégeket.

Babel Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Rendelkezik húsos és halas menüsorral, de a konyhafőnökök a vegetáriánus fogyasztókra is gondoltak. A Babel honlapján a vegán menük is helyet kaptak.

Babel Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Akárcsak a menüsor, a Babel belső tere is exkluzív. Egyszerre sugároz luxust és otthonosságot, utóbbit a számtalan zöld növény és a természetes hatású kerámiák is erősítik.

Babel Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A Babel Budapest italai méltó kísérői a fogásoknak. A pezsgők, a vörös- és fehérborok szintén a hazánkban elérhető legmagasabb presztízsű márkákat képviselik.

További információért a Babel Budapest honlapját ajánljuk:

https://babel-budapest.hu/

Galéria:

Fotók: A Babel Budapest Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Mindannyian imádjuk a pékárut, de amikor felmerül a kérdés, hol is tudunk igazán friss és ropogós kenyeret, péksütit vásárolni, nehezen tudnánk felsorolni olyan pékségeket, ahová öröm betérni Budapesten. Segítünk a választásban, ugyanis elhoztunk 5 olyan pékséget, ahol helyben készített, friss és ropogós pékárút kóstolhatunk.

Az Ape Regina az első olyan hazai étterem, amely az ellenállhatatlan olasz és mediterrán ízvilágot, valamint a népszerű ,,All You Can Eat” koncepciót ötvözi, ráadásul kimagasló minőségben. A budapesti étteremben az olasz konyhaművészet remekeit kóstolhatjuk, s egy meghatározott összegért annyi finomságot ehetünk, amennyi csak jólesik.