Bálna Terasz. Laza találkahely, egyedi panoráma

A Bálna Terasz a dinamikusan fejlődő Bálna sétány egyik legkedveltebb helyszíne. Az ízletes hamburgerek és üdítő koktélok mellé megkapó, Duna-parti kilátás jár.

A Bálna Terasz aligha kerülte el bárki figyelmét, aki valaha célzottan szórakozást keresett Budapesten. A Fővám téri vendéglátóhely – beltéri verziójával, a Bálna Bisztróval együtt – főleg a kikapcsolódás, a lazítás helyszíne kíván lenni.

A fenti célkitűzéshez az étterem környezete mindenképpen hozzájárul. Ahogy a Best Bagel Basilica esetében is fontos volt a belvárosi elhelyezkedés, úgy a Bálna Terasznál is említésre méltó a Duna-parti lokáció.

Bálna Terasz

Fotó: Az étterem Facebook-oldala

A gyorsan fejlődő-folyton épülő Bálna sétány ugyanis közvetlen kilátást biztosít a folyóra. Továbbá a Gellért-hegyre, a Műegyetem épületeire, a Szabadság hídra, a Citadellára…Vagyis a fővárás esszenciáját adja, anélkül, hogy el kellene merülnünk a lármás forgatagban. Kényelmesen üldögélhetünk a vízparton – érezve Budapest hangulatát – és ha szórakozni támad kedvünk, a belvárosba is gyorsan eljuthatunk.

Bálna Terasz

Fotó: Az étterem Facebook-oldala

A Bálna Terasz nem titkoltan a kikapcsolódni vágyó fiatalok mozgalmas estéinek “előszobája”. Ahogy honlapukon is írják: “A felejthetetlen budapesti éjszakák ilyen panorámával kezdődnek!”

A Bálna Terasz látogatói – fiatalok, diákok, külföldi törzsvendégek – az étteremben igazi találkozási pontot, közösségi teret találhatnak. A közeg laza és megengedő, a vendégek kutyáit is szívesen látják. Itt minden adott a teljes kikapcsolódáshoz, egy átmulatott éjszaka előtti feltöltődéshez.

A Bálna italkínálata sokszínű és ötletes. Káprázatos koktéljai, fűszeres limonádéi tökéletesen illenek a hely “kiülős” jellegéhez. A limonádék között található eper-bazsalikom és maracuja-kakukkfű ízesítésű is.

Bálna Terasz

Fotó: Az étterem Facebook-oldala

A koktélok közül rendelhetőek olyan klasszikusok mint a Mojito vagy a Sex at the River. A meleg, nyári hónapokban nagyon népszerű az Aperol Spritz és tartanak olyan ütős italokat is, amilyen például a Long Island Iced Tea. 

Továbbá tonikok és szénsavas üdítők is kaphatók. Aki pedig az alkoholos italok palettáját szeretné részletesebben látni, választhat csapolt, kézműves és üveges sörök, borok, pálinkák és egyéb röviditalok közül.

Bálna Terasz

Fotó: Az étterem Facebook-oldala

A Bálna Terasz étlapjára négyféle hamburger került fel, ezek között egy kecskesajtos, vegetáriánus verziót is találunk. Kínálnak még többféle quesadillát, salátát és reggeli menüt is.

Bálna Terasz

Fotó: Az étterem Facebook-oldala

A Bálna Terasz nagyszerű rendezvényhelyszín is. Az étterem profi csapata vállalja céges vacsorák, legény- és leánybúcsúk, üzleti és baráti összejövetelek megszervezését. Mivel a hely rendkívül népszerű, érdemes időben asztalt foglalni.

További részleteket a Bálna Terasz honlapján találtok:

https://www.balnaterasz.hu/

Galéria:

Fotók: A Bálna Terasz Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Azt, hogy a jó ízekből sosem elég, tudja számos budapesti étterem, azonban nem mind tudja teljesíteni a vendégek mennyiségbeli elvárásait. Megmutatjuk azokat az éttermeket, ahol mindamellett, hogy finomakat ehetünk, korlátlanul fogyaszthatunk.

A Felicita Budapest, a Hegyvidéken tavaly nyílt étterem, nem pusztán olaszos hangulatú, hanem maga Olaszország. A nápolyi pizza, a számtalan ínycsiklandó pasta és a hely különleges atmoszférája a XII. kerületbe varázsolja Itáliát.