Béchamel Budapest, Akácfa utca

A Béchamel Budapest a brunch egy újabb, franciás hangulatú intézménye az Akácfa utcában. Az egész napos reggelik élményét a finom péksütemények és a tartalmas, tojásos fogások garantálják.

A Béchamel Budapest – akárcsak több más, korábban már bemutatott hely – a bruncholás, azaz a regelinek és főétkezésnek is beillő fogások, lehetőségére épít.

Béchamel Budapest

Fotó: A Béchamel Facebook-oldala

A 7. kerületi Akácfa utca 36. alatt megnyílt Béchamel három kulcskifejezéssel jellemezhető: Reggeliző és brunch étterem, francia étterem, illetve pékség.

Béchamel Budapest

Fotó: A Béchamel Facebook-oldala

Egyre általánosabb jelenség, hogy egy pékségnek induló, hangulatos kis hely, előbb vagy utóbb bővíti a profilját és nyit a kávézó vagy akár az étterem kategóriái felé. Így történt a Béchamel esetében is. A 2020. őszén induló vendéglátóhely kezdetben főleg a péksüteményekre fókuszált, kínálata és szolgáltatásai azonban gyorsan bővültek.

Béchamel Budapest

Fotó: A Béchamel Facebook-oldala

A Béchamel Budapest pékárui a croissant-járól elhíresült Freyja termékei, a cukrászsüteményeit pedig  az Espressoul Cukrászda szállítja. A kávé is külön említést érdemel, sötét pörkölésű, magas minőségű olasz keverékből készül.

Az étterem nyitvatartása  -a hét minden napján elérhetőek, 8-tól 17 óráig – teljes ideje alatt kínál brunch-menüt. A kedvelt fogások közül felkerült az étlapra a béchamel szósszal, sonkával és tükörtojással készülő kiadós reggeli szendvics, a Croque Madame. Kapható még, többek között, a hollandi mártás, tükörtojás, prosciutto és angol muffin kompinációjából összeálló Eggs Benedict és az édes Fench Toast különböző változatai. A francia finomságok mellett a Béchamel Budapestben a hagyományos angol reggelik  is népszerűek.

Béchamel Budapest

Fotó: A Béchamel Facebook-oldala

Mivel a Béchamel kedvelt vendéglátóhely, de kapacitásai kissé szűkösek, érdemes időben asztalt foglalni.

A további tájékozódáshoz keressétek fel a Béchamel Budapest Facebook-oldalát:

https://www.facebook.com/bechamelbudapest

Galéria:

Fotók: A Béchamel Budapest Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Tom George Osteria Budapest belvárosában, a Bazilikához közel várja az olasz konyha szerelmeseit. A 2009 óta működő étterem kínálatában pizza, kézzel gyúrt házi tészta, steak és fekete kagyló is szerepel.

Tudtad, hogy a bagel eredetileg a zsidó gasztronómiához köthető, és tulajdonképpen egy zsemle, amelyet kelt búzatésztából készítenek, gyűrűformára gyúrnak, majd rövid ideig vízben főzik, azután kisütik? A bagel egy viszonylag új keletű étel hazánkban, de egyre népszerűbbé kezd válni. Ezt bizonyítja, hogy Budapesten gyarapodnak a „bagelező” éttermek száma. Lássuk, hogy a fővárosban, mely négyet tartjuk a legjobbnak.