Bence-hegyi Kilátó

A népszerű kirándulóhely a Bence-hegyen található, ahonnan 20 méter magasból élvezhetitek a Velencei-tó csodálatos körpanorámáját.

Bence-hegyi kilátót 2018. márciusában adták át a Sukoró melletti Bence-hegyen. A 20 méter magas toronyra 196 lépcső vezet fel, kőből és színezett betonból készült, sajátos formájú organikus építmény. A Velencei-tó környékéről bárhonnan nézve azonnal magára vonja mindenki figyelmét. A Bence-hegyi kilátó különlegessége, hogy minden irányból más formájúnak tűnik.

A Bence-hegyet és a kilátót a környék első szőlőtermesztőjéről, Bencze Istvánról nevezték el.

A lépcsőházban egy zárt, a környék élővilágát bemutató kiállítás került kialakításra, majd a nyitott teraszra felérve egy 360 fokos panoráma terül a látogatók elé.

Nyitva tartás:

Kedd – Vasárnap: 10:00-20:00
Belépőjegy ára: 500 Ft (jelenleg csak készpénzzel lehet fizetni)

Galéria:

Fotó: Márton Ede

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Budai Várban - hivatalos nevén a Budai Várnegyedben - a főváros és egész Magyarország kiemelkedő történeti és kulturális emlékei, turisztikai látványosságaI összpontosulnak. A műemlékegyüttes 1987-ben az UNESCO világörökség listájára is felkerült. 

Salgóbánya kicsiny településének közelében, a Medves-fennsík 625 méter magas vulkáni csúcsát koronázza meg Salgó vára. A csúcsról tiszta időben látható a Tátra, illetve a Budai-hegység is.