BOTANIQ Turai Kastély

Egy hely, amely elrepíti egy olyan csodálatos világba, ahol a pihenés, az ellazulás és a nyugalom új értelmet nyer. Az 5 csillagos BOTANIQ Turai Kastély mesébe illő kastélyparkkal, gyógy- és wellnessközponttal és terasszal várja vendégeit Turában.

A mesébe illő Botaniq Turai Kastély varázsát nemcsak a neoreneszánsz és neobarokk stíluselemek adják, hanem az a szerelmi történet is, melyet az épület minden szegletében érezni lehet. A kastélyt ugyanis báró Schossberger Zsigmond termény-nagykereskedő mágnás építtette feleségének, Mayer von Gunthof Teréznek. A báró 1869-ben az Esterházy-családtól vásárolta meg a pest megyei Turán elterülő birtokot, ahol 1883-ra megépíttette az általa megálmodott kastélyt.

Zsigmond báró  a nemzetközi pénzügyi élet csúcsán álló család, a Rothchildek Halton House kastélyából meríthetett inspirációt, a köznyelvben az épületet mégis sokáig az „Operaház kistestvéreként” emlegették. Ennek oka az lehet, hogy a belső díszítőfestéseket mindkét helyszínen Scholtz Róbert készítette, ráadásul egészen a közelmúltig Ybl Miklóst tartották a kastély tervezőjének.

BOTANIQ Turai Kastély / Castle of Tura

Fotó: BOTANIQ Turai Kastély weboldala

A kastély mind a 19 szobájában megtalálhatóak: rendkívül magas minőségű, kézzel készített kasmír matracok, káddal és/vagy zuhannyal felszerelt fürdőszoba, nagyméretű széf elektromos csatlakozóval, bőséges minibár, 55” okostelevízió 80 adóval és nyelvválasztási lehetőséggel, Wi-fi, prémium kávé és teaválogatás, kilátás a páratlan 10 hektáros kastély parkra. A szobák kapacitása maximum 2 fő, a lakosztályok pótágyazhatók.

A Botaniq kastélykert virágai és növényei által inspirált Spa prémium szolgáltatáskínálata mellett vendégeik közel 400 négyzetméteren élvezhetik a Finn szauna, a gőzkabin, a sószoba előnyeit. A tökéletes relaxáció elérését meleg vizes kül- és beltéri medencéjük, pihenőterük is támogatja.
BOTANIQ Turai Kastély / Castle of Tura

Fotó: BOTANIQ Turai Kastély weboldala

A különleges növényekből komponált csodálatos kastélykert mindenki számára látogatható.  Előzetes online időpontfoglalás szükséges, melyet a Kastély weboldalán a kertlátogatás menüpontra kattintva tehet meg. A látogatói jegy 2500 forint, mely a helyszínen váltható ki és magába foglal egy csésze kávét vagy teát, melyet a séta után szolgálnak fel.

Különleges gasztronómiai kínálatuk alapját kiváló nemzetközi és helyi termelők friss termékei adják. Étlapukon a nemzetközi kedvencek mellett a jellegzetes magyaros fogások modern variációi is megtalálhatók. Étlapjuk szezonálisan változik, így mindig a legfrissebb alapanyagokból készült ételek kerülnek a terítékre.
BOTANIQ Turai Kastély / Castle of Tura

Fotó: BOTANIQ Turai Kastély weboldala

További infók: https://botaniqkastely.hu

Galéria:

Fotó: BOTANIQ Turai Kastély weboldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Hotel Füred Spa & Conference Balatonfüred vízpartján fekszik, csodás kilátással a tóra. A négycsillagos szálláshely alkalmas családi nyaralásra, wellness-helyszínnek és konferenciaközpontnak is.

A Noszvaj Huset a világos, harmonikus színek és letisztult formák különleges vendégháza. A családbarát szállás a vidéki Svédország hangulatát hozza el a Bükkalja festői településére, Noszvajra.