Buddha Original. Ázsia eredeti ízei

A Buddha Original étteremhálózat vidéki és budapesti wok bárokkal hoz keleti ízeket hazánkba. Legyen akár a rendelésünk pad thai, sushi vagy tom yum, az illatos fűszerekben és az autentikus módszerekben nem fogunk csalódni.

A Buddha Original nem egy éttermet jelent, hanem wok bárok teljes láncolatát foglalja magába. A minőségi alapanyagokból készült thai és japán fogásokat kilenc budapesti helyszínen, továbbá Dunakeszin, Budaörsön és Szegeden is élvezhetjük.

Buddha Original

Fotó: A Wok Bar Facebook-oldala

Akárcsak a Yama Budapest, elsődlegesen a Buddha Original is keleti ízekből merít. A két éttermet még Endrődi Péter séf személye is összeköti, aki jelenleg a Yama csapatát erősíti, de korábban a Buddha Bar kötelékében dolgozott.

Igaz, a Buddha Original esetében a thai gasztronómia talán egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a japán különlegességeknél. Az étteremhálózat ugyanis – amint azt a wok bar jelölés is mutatja – főleg a tradicionális ázsiai fémedényben elkészíthető fogásokra specializálódott.

Buddha Original

Fotó: A Wok Bar Facebook-oldala

A mára már az egész világon ismert és használt wok egy igazán univerzális eszköz: Lehet benne főzni, bő olajban sütni, illetve az ételt fedő alatt párolni. Továbbá a használatával hozzájárulni egy látványkonyha attrakcióihoz. Mi tagadás, a nagyméretű edényt a felcsapó lángnyelvek között profin forgató szakácsok tevékenysége igazán lenyűgöző.

A Buddha Bar éttermeiben foglalkoztatott séfek rendszerint a thai konyha avatott ismerői, akik receptjeiket titokban tartják. A Buddha Original egyébként 90%-ban Magyarországról szerzi be a hozzávalókat, leszámítva például a különleges fűszereket, melyeket Thaiföldről importálnak.

Az éttermek népszerű szolgáltatása az “összerakós rendszer”, mikor a vendég maga dönthet a köretek, feltétek és mártások kombinációiról. A jól ismert pad thai hagyományosan rizstészta alappal készül. Választható még tészta, zöldség vagy rizs alap, tetszőleges hússal esetleg tofuval. Az ételt a mártás és a lehetséges extra hozzávalók teszik igazán egyedivé.

Buddha Original

Fotó: A Wok Bar Facebook-oldala

A Buddha Original vendégei más fogásokból is válogathatnak. A levesek között megtalálható az enyhén csípős, fűszeres tom yum és a savanykás miso.

A japán konyha fogásait a művészi elrendezésű, friss húsból készült sashimi képviseli, a sushik között pedig makit és nigirit is találunk.

Buddha Original

Fotó: A Wok Bar Facebook-oldala

A különleges tekercsek hozzávalói és kombinációi szinte végtelenek: Tengeri alga, rizs, lazac, rák, krémsajt, avokádó…a színes és izgalmas fogások mindenképpen megérnek egy próbát.

Buddha Original

Fotó: A Wok Bar Facebook-oldala

A Buddha Original nagy előnye, hogy az ételallergiásoknak is alternatívát kínál. Különösen a szabadon összerakható menüknél kínálkozik sok lehetőség a mentes megoldások megtalálására.

További részletekért keressétek fel a Buddha Original honlapját:

https://buddhaoriginal.hu/

Galéria:

Fotók: A Buddha Original Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Hoppá! Bistro a főváros szívében, az Andrássy úton nyitott 2019-ben. Rendkívül kreatív és hozzáértő csapata azóta is a nemzetközi konyhaművészet hazai megvelósításán dolgozik. Magyaros alapokkal, francia felhangokkal.

A Pingrumba a különböző keleti konyhák, színek és fűszerek szédítő kavalkádja. Hideg és meleg mezzék széles választéka, shakshuka, hummus és faszénen sült finomságok, Kairótól Kalkuttáig.