Casa Quint – A nyugalom szigete

A Casa Quint a Vértes déli lankáin, Budapesttől mindössze egyórányi autóútra található. A csendes, szőlők és erdők ölelésében fekvő házikó teljes nyugalmat garantál, leginkább pároknak vagy kis családoknak ideális.

A csákberényi Casa Quint a természetközeli elvonulás nagyszerű helyszíne, romantikus hétvégéhez vagy családi kiránduláshoz egyaránt beválik. Egy erdei faházikó természetesen mindig a nyugalom szigete, már korábbi cikkekben is foglalkoztunk hasonló témával. Ebben az esetben azonban más, helyi szolgáltatások és a környék látnivalói is nagy hangsúlyt kapnak.

Casa Quint

Fotó: A vendégház honlapja

Csákberény a Móri borvidék központi részén helyezkedik el, a Vértes déli lejtőin. A faház az Öreghegy nevű dombon áll, mögötte már az erdő kezdődik, előtte szőlőtőkék sorakoznak. A ház elülső frontján hinták lengedeznek, a hangulatos teraszról pedig kiváló panoráma nyílik a vidékre.

Casa Quint

Fotó: A vendégház honlapja

A Casa Quint eredetileg egy présház, mely újratervezés, felújítás és a berendezés összeállítása után tavaly nyitotta meg kapuit. A hálószobában egy dupla ágy áll, továbbá egy kényelmes, kihúzható kanapé is a bútorzathoz tartozik. Ha a vendégek igénylik, babaágyat is kérhetnek.

Casa Quint

Fotó: A vendégház honlapja

A Casa Quint fürdőszobája zuhanytálcával rendelkezik, konyhája mindennel felszerelt. Helyet kapott benne egy hűtőszekrény, elektromos főzőlap, kávé- és vízgép. A vendégek a teljes edény- és étkészlethez is hozzáférnek.

Casa Quint

Fotó: A vendégház honlapja

Az otthonosság érzése a nappaliban is ugyanúgy meghatározó, mint az apartman többi helyiségében. Az apró dolgozósarok, a könyvek és a játékok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek a lehető legkellemesebben tölthessék az időt. A vendégház szolgáltatásai között – igen szimpatikus módon – az olvasás lehetőségét is ajánlalja. Erre a célra egy kis könyvtárat alakítottak ki a látogatók részére.

Casa Quint

Fotó: A vendégház honlapja

Ha elhagyjuk a nappalit, a Casa Quint teraszára jutunk. A kényelmes fotelekből csodálhatjuk az elénk táruló tájat, miközben esetleg a vidék nagyszerű borát kortyolgatjuk.

A környék nevezetességeit végigjárva a falu pincékkel szegélyezett borútját valószínűleg az elsők között csodáljuk majd meg. Az Orondi Borúton választhatjuk a Sáfrán Pince teraszát, ahol kóstolásra és vásárlásra is lehetőség nyílik. A helyi gasztrokultúrának az Orondpusztai Sajt- és Bormanufaktúra is szerves részét képezi, ahol minőségi, helyi termékek között válogathatunk. 

A Casa Quint a vendégek kulturális vagy természetismereti igényeire is felkészült. Jó szívvel ajánlja a Kincsestáj projektet, melynek keretein belül a látogatók egy kerékpárút során szerezhetnek új benyomásokat a vidékről. A Kliroy was here nevű rendezvényhelyszín felkeresése is nagy élményt jelenthet. Az épület eredetileg gazdasági célokat szolgált, most viszont közvetlenül mellette tekinthető meg “a földből kitörő metrókocsi” műalkotása.

További információkat a Casa Quint honlapján találtok:

https://www.casaquint.com/

Galéria:

Fotók: A Casa Quint honlapja

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Villa Alexandra Szentantalfa mellett, a Balaton-felvidéken található. A dombról, ahová épült, csodás kilátás nyílik a víztükörre. Kényelmes berendezése és szolgáltatásai a luxust képviselik, mégis csendet és vidéki nyugalmat biztosít.

A Chalet for You luxus gerendaházak a Bükki Nemzeti Park szívében, fél hektáros területen várják az elvonulni, lassulni vágyó vendégeiket.