Csarna-völgy – Egy elmosott kisvasút

Magával ragadó hangulat, vadregényes táj, hatalmas több száz éves fák, a kemencei kisvasút elmosott pályája. Ez Csarna-völgy.

A Csarna-patak vagy Fekete-patak a Kemence-patak bal oldali mellékvize Magyarországon. Völgye a fokozottan védett Csarna-völgy vagy Fekete-völgy, mely Magyarország legnagyobb háborítatlan erdejének ad otthont. Itt száz évesnél idősebb tölgy- és bükkállományokat fedezhetünk fel.

Csarnavölgy

Fotó: Noszek Ági

Régebben erdészeti vasút épült a Csarna-völgyben, majd a fakitermelés és kőbányászat felhagyása után az élővilág elkezdett szépen újra helyreállni.

Kemence településétől egy rövid szerelvény a fokozottan védett terület határáig szállítja az érdeklődőket, innen az érintetlen vadregényes részekre gyalog mehetünk tovább.

Galéria:

Fotó: Noszek Ági

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Sárospataki járásban, Hercegkút délkeleti részén található a közel nyolcvan pincéből álló 4 emeletes, riolitba vájt Gombos-hegyi pincesor.

A Tündérkert egy mesebeli pihenőpark a Diósgyőri vár mellett, ahol a családok, a fiatalok, és a nyugdíjasok egyaránt megtalálják a számukra kedves programot. Az egyik legcsodálatosabb látványossága a velencei körhinta.