Csarna-völgy – Egy elmosott kisvasút

Magával ragadó hangulat, vadregényes táj, hatalmas több száz éves fák, a kemencei kisvasút elmosott pályája. Ez Csarna-völgy.

A Csarna-patak vagy Fekete-patak a Kemence-patak bal oldali mellékvize Magyarországon. Völgye a fokozottan védett Csarna-völgy vagy Fekete-völgy, mely Magyarország legnagyobb háborítatlan erdejének ad otthont. Itt száz évesnél idősebb tölgy- és bükkállományokat fedezhetünk fel.

Csarnavölgy

Fotó: Noszek Ági

Régebben erdészeti vasút épült a Csarna-völgyben, majd a fakitermelés és kőbányászat felhagyása után az élővilág elkezdett szépen újra helyreállni.

Kemence településétől egy rövid szerelvény a fokozottan védett terület határáig szállítja az érdeklődőket, innen az érintetlen vadregényes részekre gyalog mehetünk tovább.

Galéria:

Fotó: Noszek Ági

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Szilvásvárad

A páratlan szépségű Szalajka-völgyben található Szilvásvárad lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik. A látnivalók kimeríthetetlen sokaságát kínálja a pihenni, túrázni, felfedezni vágyóknak.

Aranybástya a Budai Várban

A Budai Várban - hivatalos nevén a Budai Várnegyedben - a főváros és egész Magyarország kiemelkedő történeti és kulturális emlékei, turisztikai látványosságaI összpontosulnak. A műemlékegyüttes 1987-ben az UNESCO világörökség listájára is felkerült.