DNB Budapest

Kizárólag 100 km-es körzetből származó alapanyagok, négy évszak, négy helyi ihletésű menü évente. A DNB Budapest éttermének konyhájában a legfrissebb és legjobb szezonális alapanyagokból készülnek a finomabbnál-finomabb ételek.

Filozófiájuk azonban nem csupán az alapanyagokról szól. Az étkezési hagyományok iránti érdeklődésük és tiszteletük a magyar konyhakultúra felfedezését és annak újragondolását is küldetésének tartja. Helyi ízviláguk mindig friss és modern marad, szezonról szezonra megújulva, megújítva.

Séfjeik széleskörű artizán termelői kapcsolatrendszerükek köszönhetően jól ismerik szűkebb-tágabb hazánk és régiónk legjobb beszállítóit. Töretlen lelkesedéssel térképezik fel, hogy hol és mikor érdemes a legzamatosabb alapanyagokra számítani. Inspirációjuk alapján kerül a DNB friss menüje az asztalra. Évszakonként más és más.

Csapatuk szenvedélyesen szereti a borokat, és a helyi borkultúra megannyi aspektusát, kevésbé ismert jellegzetességeit is hasonló elragadtatással fedezi fel. Az étterem borlistája évente kétszer újul meg, hogy mindenki számára felfedezés és tanulás legyen a visszatérés a DNB-be. Etyek, Villány, Tokaj ismerős vidékek, de jegyeik újak lesznek.

További infók: www.dnbbudapest.com

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Az Oriental Soup House nemzedékek több kontinensen átívelő fúziója. Csapatuk hisz abban, hogy egy tápláló leves sokat ad a testnek, léleknek. Fűszerek, zsenge zöldségek és húsok tökéletes elegyéből erőt meríthetsz akár egy ebéd szünet alatt.

A tradicionális magyar gasztronómia egyik ikonikus étele a lángos, amiről azonnal eszünkbe juthat a Balaton, a nyár, a strandolás, és a magyar piacok miliője. A lángosról már az 1700-as években is említést tettek bizonyos forrásokban: a kenyérsütés elterjedéséhez köthető, hiszen a megmaradt kenyértésztából sütöttek először lángost kemencében. Jusson eszünkbe ez, amikor a 10 legjobb lángosozó egyikében teszünk látogatást és megkóstolunk egy nagy múltú lángost.