Filozófiájuk azonban nem csupán az alapanyagokról szól. Az étkezési hagyományok iránti érdeklődésük és tiszteletük a magyar konyhakultúra felfedezését és annak újragondolását is küldetésének tartja. Helyi ízviláguk mindig friss és modern marad, szezonról szezonra megújulva, megújítva.
Séfjeik széleskörű artizán termelői kapcsolatrendszerükek köszönhetően jól ismerik szűkebb-tágabb hazánk és régiónk legjobb beszállítóit. Töretlen lelkesedéssel térképezik fel, hogy hol és mikor érdemes a legzamatosabb alapanyagokra számítani. Inspirációjuk alapján kerül a DNB friss menüje az asztalra. Évszakonként más és más.
Csapatuk szenvedélyesen szereti a borokat, és a helyi borkultúra megannyi aspektusát, kevésbé ismert jellegzetességeit is hasonló elragadtatással fedezi fel. Az étterem borlistája évente kétszer újul meg, hogy mindenki számára felfedezés és tanulás legyen a visszatérés a DNB-be. Etyek, Villány, Tokaj ismerős vidékek, de jegyeik újak lesznek.
További infók: www.dnbbudapest.com