Eged Cottage. Félúton Noszvaj és Eger között

Az Eged Cottage egyforma távolságra, 4 km-re, van Egertől és Noszvajtól, éppen ideális helyen ahhoz, hogy a vidék minden kincse könnyen elérhető legyen. Az erdei túrák háborítatlansága, az egri borok zamata és a termálfürdők gyógyító ereje is.

Az Eged Cottage egykori présházának talán kiváló elhelyezkedésében rejlik az igazi vonzereje. Ugyanolyan közel van hozzá Eger és Noszvaj, mint a vidék kínálta kikapcsolódási lehetőségek széles skálája.

A szállás üzemeltetői 2019 végén fogtak bele az Eged Cottage kialakításába. Az Eged-hegyi épület – mely korábban présház volt – tetőcserén esett át, falainak helyzetét megváltoztatták, végül egy minden kényelmi szolgáltatással felszerelt, modern vendégházzá változott.

Eged Cottage

Fotó: A szállás Facebook-oldala

A megújult Eged Cottage rendelkezik egy hangulatos nappalival, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. Itt található az a kényelmes kanapé, melyet kihúzva az apartman akár 4 vendéget is fogadhat, igaz, 2 fő részére nyújtja a legideálisabb szállást. A nappaliból létrán mászhatunk fel a galériára, ahol a franciaágyról még jobban beláthatjuk a tájat.

Eged Cottage

Fotó: A szállás Facebook-oldala

A nappaliból nyílik a sarokkáddal felszerelt pazar fürdőszoba. Az egész házban wifi-kapcsolat biztosít szórakozási lehetőséget, továbbá a vendégeknek egy síkképernyős tévé is a rendelkezésükre áll. Ugyancsak a nappaliból érhető el az a mindennel ellátott konyhasarok, ahol a látogatók maguk is elkészíthetik az ebédet vagy a vacsorát.

Eged Cottage

Fotó: A szállás Facebook-oldala

Az étkezési lehetőségek kapcsán azt is meg kell említeni, hogy a noszvaji Zsenge nevű gourmet boltból bőséges reggeli rendelhető. Továbbá az Eged Cottage hatalmas kertje minden évszakban bővelkedik gyümölcsökben, termésekben. A vendégek bátran kóstolgathatnak, hiszen a növények sosem kaptak vegyszeres kezelést, mind bioterméknek minősül.

A kertben – a finomságokon kívül – számos más csábító lehetőség is megtalálható. A szállás tulajdonosai kialakítottak egy piknikezőhelyet, egy kültéri étkezőt és egy teraszt. A kényelmet kerti bútorok biztosítják, és lehetőség van grillezésre, nyársalásra is.

Eged Cottage

Fotó: A szállás Facebook-oldala

A ház és a kert után pedig fedezzük fel a vidéket! Noszvaj környékének csodáiról már korábban is több alkalommal írtunk. A kulturális kikapcsolódási formákat kedvelő látogatók valószínűleg szívesen felkeresik az egri várat és a minaretet vagy a noszvaji De La Motte-kastélyt.

Közvetlenül a szállástól számos túraútvonal indul, melyeket követve megismerhetők a Bükkalja természeti kincsei. Aki pedig kirándulás után szívesen lazítana gyógyvízben, meglátogathatja a bogácsi vagy az egerszalóki termálfürdőt. Ha pedig az Eged Cottage vendégei borkóstolóra vágynak, a Szépasszony-völgy a legjobb választást.

További információkért tekintsétek át az Eged Cottage weblapját:

https://www.egedcottage.hu/

Galéria:

Fotók: Az Eged Cottage Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Napjainkban egyre kedveltebbek a természetbe simuló A-frame típusú apartmanok. Ennek oka főként a letisztult formájuknak, és a skandináv típusú tér- és lakberendezés esztétikájának és praktikusságának köszönhető. Nem utolsó sorban ezek a típusú háromszög házak jellemzően fából készülnek kis területen, így kevesebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. A következő felsorolásban olyan kabinházak kerülnek bemutatásra, amelyek remek választások lehetnek egy természet közeli kikapcsolódásra.

A Káli-medencében, pontosabban a csodás Köveskálon összesen 1 hektáros területen elhelyezkedő Káli Art Inn felejthetetlen pihenést kínál vendégeinek. Egyik legjobb választás, ha ki szeretnétek kapcsolódni és magatok mögött hagyni a rohanó világot.