Fekete Kávézó – Múzeum körút

A Múzeum körúti Fekete Kávézó a budapesti újhullámos kávézók egyik első képviselője volt. A minőségi espresso mellett ma már pékséggel is rendelkeznek, továbbá szezonális brunch menüket is kínálnak vendégeiknek.

A 2013-ban megnyílt Fekete Kávézó kezdetben apró, meghitt belső teréről és hangulatos, zárt udvaráról volt ismert. A kávézót Gerzsenyi András alapította és ma is a tulajdonosaként dolgozik.

Fekete Kávézó

Fotó: A Fekete Facebook-oldala

A Fekete az egyik első budapesti újhullámos kávézóként, a különféle kávéspecialitások szakértőjeként mutatkozott be. Személyzete szívesen mesélt az általuk forgalmazott kávéfajták pörkölési technikájáról, termőterületéről. Aki a belső térben foglalt helyet, éppen rálátott a működő kávégépre, így telt még hangulatosabban az idő. Az itt rendelt espressók jelenleg a kolumbiai Gerardo silva és a perui Tunki márkájú  kávékból készülnek.

Fekete Kávézó

Fotó: A Fekete Facebook-oldala

A hely két évvel ezelőtt bővült ki az udvari brew&food bárral, és a minőségi feketekávé mellett már az ételek is egyre nagyobb szerephez jutnak. Rendelhetők kiadós reggelik, hatalmas szendvicsek, házi sütemények. A Fekete Kávézó brunch-menüket is kínál, a napjainkban méltán népszerű, reggelinek és ebédnek is beillő finomságokat. Az egész nap érkező reggelik jelenségével korábban már mi is foglalkoztunk, ebben a cikkünkben.

Fekete Kávézó

Fotó: A Fekete Facebook-oldala

A rendelhető reggelik között megtalálhatóak a különféle omlettek, melyek esetében (is) figyelnek a minőségi hozzávalók alkalmazására. A fogásokhoz használt tojásokat csakis szabadtartású gazdaságoktól vásárolják. Népszerűek még az open-faced szendvicsek és a hazánkban még szokatlan, de Londonban ismert street food, a salt beef, vagyis sós hús. Bagelbe töltött, sózott-főtt marhaszegyről van szó, melyet mustárral és uborkával tálalnak. A bagelnek természetesen sok más verziója is hozzáférhető. 

Fekete Kávézó

Fotó: A Fekete Facebook-oldala

Mivel a Fekete Kávézó nemrég pékséggel is kibővült, helyben tudják megsütni a felszolgált ételeket. A kizárólag kovásszal dolgozó, magas minőségű Nor/ma pékség termékei között croissant-ok, kosárkák és brownie-k is megtalálhatók. A Fekete egyébként tortarendeléseket is felvesz.

Fekete Kávézó

Fotó: A Fekete Facebook-oldala

Ha valaki a feketekávét már megkóstolta, bőven talál még más lehetőségeket az itallapon. Teák, forró csokoládék, gyümölcslevek és szezonális hideg italok színesítik a kínálatot.

A Fekete Kávézó – gasztronómiai kincsei mellett – kiváló rendezvényhelyszín is. Fogadásokat, összejöveteleket és vacsoraesteket szervez és akár több ezer fős események lebonyolításánál is segítséget nyújt.

További infókat a Fekete honlapján találtok:

https://feketekv.hu/

Galéria:

Fotók: A Fekete Kávézó Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A balatonfüredi Zelna Borbár és Vinotéka egy elsőgenerációs családi borászat termékeire épül, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a biotermesztésre.

A Babel Budapest Magyarország ritka Michelin-csillagos éttermeinek egyike. A különleges elismerés jelzi, hogy a Babel az egyik legrangosabb hazai gasztronómiai szentély.