Felicita Budapest – Itália a Hegyvidéken

A Felicita Budapest, a Hegyvidéken tavaly nyílt étterem, nem pusztán olaszos hangulatú, hanem maga Olaszország. A nápolyi pizza, a számtalan ínycsiklandó pasta és a hely különleges atmoszférája a XII. kerületbe varázsolja Itáliát.

A Felicita Budapest 2021 tavaszán nyitott, a járványügyi korlátozások miatt kezdetben még főleg a teraszukon elfogyasztható ételekre és az elviteles rendelésekre koncentráltak. Később azonban belső terüket is megnyitották a vendégek előtt.

Felicita Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Az éttermi enteriőrnél máris érdemes megállni. A neves szakemberek által tervezett belső tér – fahasábjaival és élő citromfáival – a könnyed természetesség hangulatát hordozza. A falakat minimalista festmények díszítik, a plafonról csillogó lábasok lógnak, a háttérben pedig pergő, olasz dallamok szólnak. Ez a közeg már önmagában is elég lenne ahhoz, amit a felicita elnevezés ígér: A boldogsághoz.

Felicita Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A Felicita Budapest ügyvezetője, Zöldhegyi Andrea, elmondta, hogy mivel az üzemeltetők mind sokat éltek Olaszországban,  saját benyomásaikat igyekeztek visszaadni. Számos alapanyagukat onnan importálják, séfjük és pizzaszakácsuk is az országból érkezett.

Mivel a hitelességnek ilyen magas fokára törekednek, célközönségükbe a Budapesten élő olaszok is beletartoznak. A hazai ízeket képviselő nápolyi pizza pedig lyukacsos kerámiatányéron érkezik. Így ugyanis meg tudják akadályozni, hogy a forró tészta párolgása miatt a fogás elázzon.

Felicita Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A pizza egyébként mindössze egy perc alatt megsül. Mivel a nápolyi kemence csaknem 500 fokon izzik, a tésztának nincs szüksége sok időre, hogy hamar ropogóssá váljon.

A Felicita Budapest pizzából tizennégyfélét kínál. Természetesen tartanak olyan klasszikusokat mint a Margherita, a 4 Formaggio és a Capricciosa. Az étlapon azonban különleges feltétek is szerepelnek: Csípős és lágy calabriai kolbász, bivalymozzarella és pármai sonka.

Felicita Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Az étterem repertoárja rakott padlizsánt, grillezett, tengeri süllőt és szezonális rizottókat is tartalmaz. A többféle pasta al dente tésztái frissen fogyasztva az igaziak. Az étkezés végén választhatunk például tiramisut desszertként. 

A Felicita csapata az ételallergiákban szenvedőkre is gondolt. Több gluténmentes fogást is kínálnak, illetve a desszertek között is elérhető liszt nélkül készült fnomság.

A Felcita Budapest italok tekintetében is ugyanazt a magas minőséget hozza, mint a fogások esetében. 150-féle spiritet kínál, továbbá Hübris sörök és olasz borok széles választékát.

Felicita Budapest

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

További részletekért keressétek fel a Felicita Budapest honlapját:

https://felicitabudapest.com/

Galéria:

Fotók: A Felicita Budapest Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Béchamel Budapest a brunch egy újabb, franciás hangulatú intézménye az Akácfa utcában. Az egész napos reggelik élményét a finom péksütemények és a tartalmas, tojásos fogások garantálják.

A Babel Budapest Magyarország ritka Michelin-csillagos éttermeinek egyike. A különleges elismerés jelzi, hogy a Babel az egyik legrangosabb hazai gasztronómiai szentély.