FELIX Kitchen & Bar

A FELIX Kitchen & Bar több mint egy étterem: egyben gasztronómiai és kortárs művészeti tér. A minőség állandó, tradicionális, mégis modern.

A FELIX Kitchen & Bar a korábbi Várkert Kioszk épületében kapott helyet, amely a 19. század legmeghatározóbb magyar építészmestere, Ybl Miklós tervei alapján készült. A lélegzetelállító neoreneszánsz homlokzat mögött az épület valódi ipari funkcióval rendelkezett, hiszen ez a vízház látta el szűrt vízzel a királyi palotát.

A kezdeti technológia elavulását követően számos más szerepet látott el: kártyatermek, táncegyüttesi próbatermek, kávézók, majd a Várkert kaszinó üzemelt a házban. Közel tíz éves elhagyatottság után teljes renováláson esett át, és 2018 májusában új misszióval nyitotta meg kapuit az Ybl Budai Kreatív Ház, amely célja, hogy magas színvonalon biztosítson helyet a hazai és ázsiai kortárs képzőművészeknek. Ebben méltó gasztronómiai partnere lett a FELIX Kitchen & Bar, amely Ybl Miklós egyetlen fiáról, Félixről kapta a nevét, a kortárs jelenben idézve meg az emlékezetes múltat.

Felix Kitchen & Bar

Fotó: Felix Kitchen & Bar weboldala

Klasszikus kedvencek és különleges alapanyagok is megtalálhatók a FELIX Kitchen & Bar étlapján, de egyvalami közös: a minőségben nem ismerünk kompromisszumot.

Hazai alapokra épülő, nemzetközi trendeket követő fogások terítéken.

A különleges alapanyagok olyan beszállítóktól érkeznek, akik a legmagasabb minőséget képviselik, a hazai farmoktól egészen Párizsig, Japánig és Ausztráliáig. A kiemelkedő ételeket egyedülálló bár egészíti ki, közel 400 különböző spirittel és több mint 350 féle borral.

Felix Kitchen & Bar

Fotó: Felix Kitchen & Bar Facebook oldala

További infók: https://felixbudapest.hu/

Galéria:

Fotó: Kitchen & BarFacebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Tom George Osteria Budapest belvárosában, a Bazilikához közel várja az olasz konyha szerelmeseit. A 2009 óta működő étterem kínálatában pizza, kézzel gyúrt házi tészta, steak és fekete kagyló is szerepel.

A balatonfüredi Zelna Borbár és Vinotéka egy elsőgenerációs családi borászat termékeire épül, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a biotermesztésre.