Hengermalom Kúria, Szécsény

A Hengermalom Kúria az Ipoly-menti Szécsény egyik hangulatos, múltidéző épülete. A régi berendezés darabjai és a kényelem modern kellékei egyszerre tisztelegnek a történelem előtt és szolgálják a látogatók mai igényeit.

A Hengermalom Kúria Nógrád megye vadregényes, északi részén fekszik, az Ipoly-menti Szécsény településen. Közel van hozzá Hollókő, az építészeti ritkaságairól és hagyományos életmódjáról híres falu. 

A Hengermalom Kúria tulajdonosai is érinthetővé kívánták tenni a történelem egy darabját, a múlt hangulata a szállás minden zegét-zugát belengi. A ház eredeti berendezését is felhasználták, példának okáért a 100 négyzetméteres kúria minden helyiségébe jutott egy 20. század eleji cserépkályha. 

Hengermalom Kúria

Fotó: A szállás Facebook-oldala

Az épület a gabonakereskedelemmel foglalkozó Draexler család tulajdona volt (innen származik az elnevezése – ők birtokolták az Ipoly melletti vízimalmot, ami a mai Szlovákia területére esett). Arról azonban sajnos nem maradt fenn fotó, miként nézhetett ki a kúria eredeti állapotában. 

A 2019-ben megnyílt vendégház egyszerre jelképezi az ódon hangulatot és a 21. századi kényelmet. Két, fürdőkapcsolatos hálószobája, tágas, terasszal rendelkező nappalija, illetve jól felszerelt konyhája egy nagyobb társaságot is képes ellátni. Összesen 8 felnőtt befogadására alkalmas.

Hengermalom Kúria

Fotó: A szállás Facebook-oldala

A Hengermalom Kúria hálószobái kényelmes franciaágyakkal ellátottak, szükség esetén a tulajdonosok  babaágyakat vagy ifjúsági ágyakat is biztosítanak.

A szállás konyhája mindennel rendelkezik, ami szükséges lehet egy finom ebéd vagy vacsora létrehozásához. Megtalálható benne az összes alapvető fűszer, minden fontos konyhai eszköz, sütő, vízforraló, hűtőszekrény, továbbá tea- és kávéválogatás.

Hengermalom Kúria

Fotó: A szállás Facebook-oldala

A szálláshoz tartozó egy hektáros birtok egy külön kis birodalom. Díszkertje alkalmat ad pihenésre és madármegfigyelésre, továbbá rendelkezik egy dézsafürdővel is, ami szintén az ellazulás eszköze. A gyerekek szórakoztatását játszótér szolgálja, a sportkedvelők pingpongozhatnak, valamint kerékpárt vagy SUP-ot bérelhetnek.

Hengermalom Kúria

Fotó: A szállás Facebook-oldala

További részletekért keressétek fel a Hengermalom Kúria Honlapját:

https://hengermalomkuria.hu/

Galéria:

Fotók: A Hengermalom Kúria Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Valone Villány egy meghitt, romantikus szálláshely a Villányi borvidéken, szomszédságában egy présházzal, szőlőtőkékkel körülvéve. A borkedvelő vendégeket igazán hangulatos környezet várja!

Olasz életérzés Eger városában, kilátás a város leghangulatosabb részeire – ezt nyújtja a Villa Inda. A belvárosban elhelyezkedő Dobó téren családias apartmanok várják a vendégeket, akik nyugodtan kipihenhetik magukat a hosszú városnéző körút után és kellemes éjszakákat tölthetnek el a szálláshelyen.