Hoppá! Bistro, Andrássy út

A Hoppá! Bistro a főváros szívében, az Andrássy úton nyitott 2019-ben. Rendkívül kreatív és hozzáértő csapata azóta is a nemzetközi konyhaművészet hazai megvelósításán dolgozik. Magyaros alapokkal, francia felhangokkal.

A Hoppá! Bistro legpontosabb jellemzését – üzemeltetői szerint – talán így lehetne összefoglalni: A klasszikusnál több, de még nem fine dining, kortárs, mégis közérthető. A Bistro esztétikusan tálalt, ínycsiklandozó fogásai valóban egyfajta határterületet képvisenek. Hazai alapokon álló nemzetközi konyhát, magyaros kiindulópontokkal, francia “utóízekkel”.

Hoppá! Bistro

Fotó: A Hoppá! Facebook-oldala

A Hoppá Bistro! nyitási folyamatát és személyzetének összeállását a magyar gasztrovilágban izgatott várakozás előzte meg. A Hoppá! egyik kulcsembere Jancsa Jani, a városszerte elterjedt Bamba Marha burgerezők ötletgazdája és tulajdonosa. A konyhát pedig Takáts Dániel vezeti, aki a Zeller Bistro korábbi séfje volt. Céljuk nem egy fine dining (azaz szabályozott alapanyagokat, szigorú tálalási rendszert, gyakran a látogatóktól is egy bizonyos protokollt követelő) hely működtetése, de a bisztró műfajában a lehető legtöbbet kívánják nyújtani. Bisztró bemutatásával már mi is foglalkoztunk, lásd az Olly’s Bistróról szóló cikket!

Hoppá! Bistro

Fotó: A Hoppá! Facebook-oldala

Természetesen ők is támaszkodnak a tradíciókra, de a fogások kivitelezésében már modern utakon járnak. Az alapanyagokat kizárólag helyi forrásokból szerzik be, és ízléses dekorációkkal szolgálják fel. A magyaros ízek mindig biztos pontot jelentenek a klasszikusokat kedvelő látogatóknak, de a franciás kivitelezés kifinomultságot és szenvedélyt képvisel. A cél, hogy a vendégek egy jól sikerült étkezés végén őszintén mondhassák: Hoppá!

Hoppá! Bistro

Fotó: A Hoppá! Facebook-oldala

A Hoppá! Bistro étlapja meglehetősen rövid, ez azonban csak az igényesség és a maximalizmus egy újabb bizonyítéka. Levesekből például kétfélét szolgálnak fel, marhahúslevest és hagymalevest.

Hoppá! Bistro

Fotó: A Hoppá! Facebook-oldala

A magyar és francia gasztrokultúra elegyedése a főételeknél is érvényesül. Az étlapon egyaránt helyet kap a csirkepaprikás, a rántott karaj, a rozé kacsamell és a kecskesajt. A bisztró háromféle desszertet kínál: Creme Brülée-t, csokoládét és túrógombócot.

Az itallap is az étlaphoz méltó. Hideg üdítők, csapolt és üveges sörök közül választhatunk, de a legfontosabb talán a kávé kiemelése. A Kávé Házában, Szekszárdon pörkölt kávészemek Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről valók, és igazán magas minőséget képviselnek.

A Hoppá! Bistróban heti ebédmenü is rendelhető, mindig több levest, főételt és desszertet tartalmaz a repertoár. Az új kínálat rendszeresen felkerül a bisztró Facebook-oldalára. A menü mellett “Chef ajánlat”-opció is létezik, mindig egy hónapra vonatkozóan, jelenleg február 16-tól március 15-ig. A fogásokat mindig az aktuális ötletek és a szezonális lehetőségek alapján válogatják össze. Jelenleg például füstölt tokhal és hortobágyi angus bélszín a chef ajánlata.

A finomságok mellett a Hoppá! Bistro belső terét is felájnlja: Céges rendezvények, csapatépítők és vacsorák helyszínéül. A Hoppá! belvárosi elhelyezkedése és jó megközelíthetősége kiváló ajánlólevél, pont mint rutinos és profi csapata.

Hoppá! Bistro

Fotó: A Hoppá! Facebook-oldala

További információkért keressétek fel a Hoppá! Bistro honlapját:

https://www.hoppabistro.hu/

Galéria:

Fotók: A Hoppá! Bistro Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Kata Restaurantban a glutén-és laktózintoleranciával küzdők is nyugodt szívvel, kellemetlen meglepetések és szorongás nélkül válogathatnak a finomabbnál finomabb ételkülönlegességekből. A Budapest belvárosában fekvő étteremben 100%-ban glutén- és laktózmentes ételeket készítenek friss és minőségi alapanyagokból.

A Buddha Original étteremhálózat vidéki és budapesti wok bárokkal hoz keleti ízeket hazánkba. Legyen akár a rendelésünk pad thai, sushi vagy tom yum, az illatos fűszerekben és az autentikus módszerekben nem fogunk csalódni.