Hotel Botanica Vendégház

A felújított vendégház területe az egykori Plósz kastély része volt, teraszairól megcsodálható az ősi fákkal teli kert és szinte hallhatóvá válik a csend, amit csupán a természet zajai törnek meg. Country stílusú bútorokkal és enteriőrrel válik az összhang tökéletessé.

Dánszentmiklós mai jellege a 19. században kezdett kialakulni az egykori kastélyok , kúriák, közép- és kisbirtokok körül. A négy felújított kastély közül a Plósz kastély a Botanica Vendégház közvetlen szomszédja. A vendégház parkjának változatos növényzetét többek között 150 éves osztrák fenyők, hatalmasra nőtt tölgyek és platánok alkotják. A csodás és óvott, minden évszakban élvezhető növényvilág teszi kertünket páratlanná.

 
A Botanica Vendégház egyedi atmoszféráját a tradicionális és nyugalmas vidéki környezetnek, a természet közelségének köszönheti, mely a belső tereiben is visszaköszön. Berendezésének megálmodója az immár 25 éve country stílusú lakberendezéssel foglalkozó tulajdonos, Bálint Ágnes. Az épület, külső környezet és a belső terek berendezése egymással harmonikus egységet alkot, időtlen, békés, nyugalmas hangulatot árasztva. A földszinti 500 nm-es egymásba nyíló terek, recepció, aula, rendezvényterem, étterem alkalmassá teszi a Botanicát exkluzív rendezvények megtartására egész évben. Ideális hely esküvők, családi és céges rendezvények megszervezéséhez. Nyári időszakban ehhez csatlakozik a hatalmas körbezárt, intim hátsó terasz és a kert, kitágítva a rendezvényhelyszínt.
 
 

A helyben termelt élelmiszerekből folyamatos kínálatot adnak vendégeiknek. A környéken kis manufaktúrákban sajtot, mézet, húskészítményt állítanak elő, melyekből bőséges reggelit kínálnak a hozzájuk érkezőknek.

Azok számára, akik aktív kikapcsolódásra vágynak és felderítenék a környező látványosságokat, kerékpárokat biztosítanak. A környéken több gyógyfürdő is található: Albertirsán, Cegléden, valamint Kecskeméten is. 

 

Galéria:

Fotó: Hotel Botanica Vendégház

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Edit Villa

A mátrafüredi Edit Villa egy éppen százéves nyaralóépület az erdő szélén. A ház eredeti jellegzetességei megmaradtak, mégis a kényelmes pihenés számos modern szolgáltatását kínálja.

Cserszegi Kockák

A Cserszegi Kockák a Hévíz melletti Cserszegtomajon találhatók, és öt különféle tematikával várják a pihenni vágyókat. A vendégek - legyenek akár a mozgás szerelmesei, természetjárók vagy borkedvelők - a szállás kiválasztása után egyéni stílusú apartmanhoz juthatnak.