Káli Art Inn

A Káli-medencében, pontosabban a csodás Köveskálon összesen 1 hektáros területen elhelyezkedő Káli Art Inn felejthetetlen pihenést kínál vendégeinek. Egyik legjobb választás, ha ki szeretnétek kapcsolódni és magatok mögött hagyni a rohanó világot.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legértékesebb gyöngyszeme a Káli-medence. Ez a vidék télen nyugodt, tavasszal tündöklő, nyáron pezsgő, és ősszel elbűvölő. A Káli-medence földrajzi középpontjában fekvő Köveskál település neve a honfoglalás körül itt letelepedett Kál nemzetség emlékét őrzi. Köveskál bortermelő vidéken fekszik, a 17-18. században számos borkereskedő telepedett itt le, s épített nagy polgári házat.

A Káli Art Inn két fő épülete és néhány melléképülete is ebben a korban épült.  A főépület többször cserélt gazdát, és egy rövid ideig tiszti kaszinóként is működött. Majdnem eredeti állapotban maradt fenn, manapság három lakosztálynak ad helyet.

A vendégház 2000 óta 15 szobában fogad vendégeket, az étterem 2009 óta szolgálja ki elsősorban az itt megszállókat, de nagy szeretettel várja a betérő vendégeket is.

Káli Art Inn

Fotó: Káli Art Inn Facebook oldala

A Káli Art Inn 1 hektáros területen épült fel a varázslatos Káli-medencében. Összesen 6 épület alkotja a butik szálláshelyet, melyben 15 egyedien berendezett szoba van.

A Káli Art Inn gyönyörű kertjében 2 medence is van. Az egyik a megszokott kékvízü hagyományos módszerrel tisztán tartott úszómedence. A másik a kert csendesövezeti részén, található, vizét saját forrásuk adja, tisztítását biológia módszerrel végezik.

Káli Art Inn medence

Fotó: Káli Art Inn Facebook oldala

A Káli Art Inn saját étterme elsősorban a szállóvendégek igényeinek kielégítéséért működik, azonban szívesen fogadnak olyan vendégeket is akik nem náluk szálltak meg. A zöldségek nagy részét, a sajtokat, mézet, teljes egészében a körülöttük élő kistermelőktől szerzik be. A környező pincék legjobb borait is megkóstolhatják éttermükben, vagy árnyas teraszukon.

Káli Art Inn szauna

Fotó: Káli Art Inn Facebook oldala

A modern szauna épület harmonikusan illeszkedik a kertbe,  pihenőszobájából remek kilátás nyílik a biotóra és a kert csendes részére. Igény szerint masszázst és testkezelést is tudnak biztosítani.

További infók: https://kaliartinn.hu

Galéria:

Fotó: Káli Art Inn Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A csodás Saliris Resort Egerszalókon a sódomb lábánál elhelyezkedő 4 csillag minősítésben részesülő 204 szobás szálloda. A Saliris egy összetett fantáziaszó, jelentése „sószivárvány. Ahol az Ég és a Föld összeér.

Napjainkban egyre kedveltebbek a természetbe simuló A-frame típusú apartmanok. Ennek oka főként a letisztult formájuknak, és a skandináv típusú tér- és lakberendezés esztétikájának és praktikusságának köszönhető. Nem utolsó sorban ezek a típusú háromszög házak jellemzően fából készülnek kis területen, így kevesebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. A következő felsorolásban olyan kabinházak kerülnek bemutatásra, amelyek remek választások lehetnek egy természet közeli kikapcsolódásra.