Kányavári-híd

A Kis-Balaton csodaszép, természeti kincsekben gazdag helye a Kányavári-sziget, melyet a már szimbólumává vált fahídon keresztül sétálva érthetünk el.

Kis-Balaton a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, amelynek jelentős része védettséget élvez. A terület a Zala folyó torkolatvidéke, amely mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes vidék volt.
A Kányavári-szigetet a Zala folyó és a Kis-Balaton víztározója öleli körül, ezért csak gyalogosan tekinthető meg.

A szigetet egy fahídon, a Kányavári-hídon keresztül közelíthetjük meg, ami hazánkban egyedülálló technikával készült.

Az 1980-as években átadott híd ragasztott fa gerendákból álló, háromnyílású szerkezetével mára már a Kis-Balaton ikonikus szimbóluma. Infópont segíti a látogatók tájékozódását, információt adva a Kis-Balatonról és a környék látnivalóiról. Az információs torony egyéb hasznos információkat is tartalmaz a környező településeken elérhető szolgáltatásokról.

Kányavári-híd

Fotó: Kószó András (www.airvideo.hu)

A környék nem véletlenül a  kirándulók egyik legkedveltebb célpontja, hiszen a másfél kilométer hosszú Kányavári-szigeten halad a 15 állomásos Búbos vöcsök tanösvény. A tanösvény egész évben látogatható, kb. 1,5 óra alatt bejárható.

A mozgáskorlátozottak is könnyedén, komppal közelíthetik meg a szigetet. A kerékpárral érkezők fedett kerékpártárolót vehetnek igénybe.

A séta, a növények és az állatvilág megfigyelése mellett horgászni is lehet. A feltételekről és a horgászjegy megvásárlásáról a helyszínen, illetve a Balatonmagyaródi Önkormányzatnál kapnak bővebb felvilágosítást. A szigeten és környékén sátorozásra nincsen lehetőség.

Forrás: http://www.kisbalaton.hu/

Galéria:

Fotó: Kószó András (www.airvideo.hu)

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Tapolcai-medence egyik legszebb nevezetessége az oszlopos elválású, 20-25 méter magasságú bazalttornyokkal határolt Szent György-hegy.

Monumentális, vakítóan fehér buddhista emlék a zalai dombok között, a Keszthely környéki kirándulások kihagyhatatlan célpontja.