KHAN Asian Food & Bar

A KHAN Asian Food & Bar, ahogy a neve is sejteti, ázsiai fogásokból nyújt sokszínű kínálatot. Az autentikus módszerrel készült, egzotikus, keleti finomságok étterme a XIII. kerületben, az Ipoly utcában található.

Az ázsiai fogások talán az egzotikus ételek legáltalánosabb kategóriáját képviselik. A kínai gyorséttermek nagy száma és széles körű ismerete, használata már ugyanúgy a mindennapok részévé vált mint egy adag húsleves elfogyasztása. A KHAN Asian Food & Bar esetében azonban ennél jóval többről van szó.

KHAN Asian Food & Bar

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Az étterem csapata nem kezdett új, kockázatos vállalkozásba a KHAN megnyitásával. A néhány éve már üzemelő, Holló utcai Sáo sikere után döntöttek úgy, hogy egy második helyet is létrehoznak. Ez az étterem az újlipótvárosi Ipoly utcában várja vendégeit. Nem a megszokott, belvárosi közegben, hanem egy olyan helyen, ami akár egy zsúfolt, keleti nagyvárosban is lehetne.

KHAN Asian Food & Bar

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Belső terei, berendezése és stílusa rendkívül hangulatos. A számtalan dísznövény, a sejtelmes lámpabúrák és a tálaláshoz használt gyönyörű étkészletek mind hozzájárulnak a lenyűgöző hatáshoz.

KHAN Asian Food & Bar

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Akárcsak a Pingrumba, a KHAN is igyekszik kevésbé felkapott fogásokat bemutatni. A hatalmas ázsiai kontinens szinte minden szegletéből kínál ételeket. Arculatához tartoznak például a vietnámi fogások, melyek között a pho levest kell első helyen említeni.

A csaknem literes edényben érkező, tiszta, illatozó leves tökéletességéhez a friss zöldfűszerek nagyban hozzájárulnak. Pho ötféle verzióban kapható (húsmentesen is), tetszés szerint shiitake gombával, marhahússal, csirkemellel vagy tintahallal tálalva.

Az étlap fontos részét képezik még a tavaszi és nyári tekercsek, valamint a tartalmas, japán tésztabundában érkező falatkák, a tempurák is.

KHAN Asian Food & Bar

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A thai konyha remekei a wokban készített zöldségek, melyeknek három verzióját rendelhetjük meg. Az ételek készülhetnek sárgarépával, fokhagymával, különböző szószokkal és – meglepő módon – padlizsánnal is.

KHAN Asian Food & Bar

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A KHAN itallapja az étlaphoz hasonlóan igényesen összeállított és sokszínű. Alkoholos és alkoholmentes italok kavalkádjából válogathatunk, spiritek, vörös és fehérborok, ázsiai sörök kínálatából.

Vietnámi kávét rendelhetünk simán vagy jeges verzióban, de megkóstolhatjuk a lótuszteát vagy a számos limonádé egyikét is.

Az étterem iránt rendszerint nagy az érdeklődés, érdemes időben asztalt foglalni.

További részleteket a KHAN Asian Food & Bar Facebook-oldalán találtok:

https://www.facebook.com/khanbudapest

Galéria:

Fotók: A KHAN Asian Food & Bar Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Na ki szereti a rántott húst? Házias ízek, korrekt árak, laktató adagok, ez a Madách téren található A Rántott Húsos. A kétszintes street food ételbár azt rakja elénk, amire számítunk, a vasárnapi otthoni ebéd ízeit és hangulatát.

A pikáns, enyhén csípős és extra csípős ételek szerelmeseinek minden álmát felülmúlja a Budapest szívében elhelyezkedő mexikói étteremlánc, az Arriba Taqueria. Az étteremben megtaláljuk a mexikói konyha sajátosságait, valamint a mexikói street food és a dél-nyugat amerikai konyha specialitásait is megkóstolhatjuk.