Pannonhalmi Lombkorona tanösvény

A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül, az ezer éves Bencés Főapátság vonzásában, a monostort övező parkerdőben áll a lombkorona csodás tanösvény.

Új látványossággal bővült a világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé lombkorona tanösvényt is épített, amit 2018. március 29-én adtak át. A lombkorona tanösvény a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül található.

A halat – mint keresztény szimbólumot – formázó létesítmény tartószerkezete fémből készült, faborítást kapott. A lombkoronasétány kilátópontként is működik. Ha körbenézünk, csodás kilátás tárul elénk, szinte a lábunk előtt hever Pannonhalma és a sokorói dombok vonulatai.

A hal farka a feljáró, a jelenlegi tanösvényről indul és a lejáró erre a tanösvényre vezeti vissza a látogatót. Közel 80 méter hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 méter magasan fekszik és kerekesszékkel is bejárható.

A tanösvény ingyenesen látogatható, ingyenesen parkolni a Gyógynövénykerthez tartozó kijelölt parkolóban lehet.

További infók, forrás: https://pannonhalmifoapatsag.hu/pannonhalmi-lombkorona-tanosveny/

Videó: KataKrisz - Lombkorona Tanösvény // Boldog Mór Kilátó // Pannonhalma [4k]

Galéria:

Fotó: Szigeti Zsófia

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Kis-Balaton csodaszép, természeti kincsekben gazdag helye a Kányavári-sziget, melyet a már szimbólumává vált fahídon keresztül sétálva érthetünk el.

Alpaka farmok, bár talán kissé szokatlannak tűnik, szép számmal találhtaóak Magyarországon. A kedves, gyapjas, egzotikus állatok a gyerekprogramok kiváló "szereplői", látogatásuk éppen ezért remek húsvéti kirándulás lehet.