Pingrumba. A mesés Kelet ízei Kairótól Kalkuttáig

A Pingrumba a különböző keleti konyhák, színek és fűszerek szédítő kavalkádja. Hideg és meleg mezzék széles választéka, shakshuka, hummus és faszénen sült finomságok, Kairótól Kalkuttáig.

A Pingrumba étterem 2020 közepén nyitott meg a Széll Kálmán téren, története azonban néhány évvel korábban, a Dobrumbával kezdődik. Utóbbi a pesit oldalon, a Dob utcában található, üzemeltetői megegyeznek a budai hely ötletgazdáival.

Mindkét helyet a tulajdonosok utazásai, kedvenc mediterrán és keleti területei inspirálták. A Dobrumba rendkívüli sikere után úgy döntöttek, Buda felé is terjeszkednek. A Széll Kálmán téri új étterem egy cseppet merészebb az elődjénél. Elhagyja a Dobrumba “Atlasztól Ararátig” terjedő kínálatát, távolabb visz Európától, ismeretlen ételek, intenzív fűszerek titokzatos birodalmába.

Pingrumba

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A Pingrumba nevét a helyét korábban elfoglaló Ping kínai étteremről kapta. Kínai fogásokkal a Pingrumbában nem találkozhatunk, akad azonban helyettük számtalan más különlegesség.

Az apró adagokban érkező, változatos (elő)ételek – a hideg és meleg mezzék – máris mély benyomásokat közvetítenek a keleti gasztronómiáról. Találunk az étlapon többféle házi hummust, azaz csicseriborsó-krémet, marinált olívabogyókat, gránátalmás csirkemájat és kecskesajtot fügével.

Pingrumba

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Míg mezzéket a Dobrumba is kínál, a Pingrumba olyan keleti ínyencfalatokat is prezentál, melyek korábban ismeretlenek voltak. Nagy hangsúlyt kap például az indiai konyha bemutatása. A rák curry és a lencsével készülő, fűszeres egytálétel, a Dal Makhani egyaránt új ízeket képviselnek.

Az étterem a Kaukázus felé is kacsintgat, Örményországból és Grúziából is használ recepteket. Az egyedi, faszenes grill gondoskodik róla, hogy a padlizsánkrém és a bárányhúsgolyók autentikus módszerrel készüljenek.

Az italok ugyanúgy gondos válogatás és kutatómunka után kerültek a kínálatba, mint az ételek. Komoly pezsgő-, bor- és prosecco-repertoárból választhatunk, az alkoholtól tartózkodók pedig fűszeres limonádékat kortyolgathatnak. Az étteremben nitro kávé – szénsavval dúsított, hideg vizes áztatással készített ital – is kapható.

Pingrumba

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Az étterem belső terei ugyanolyan izgalmasak mint az étlapja. A vibráló színekkel készült fali grafika a keleti meséket idézi és az orientalista hatást fokozzák a tarka szőnyegek is. A belső udvar nem más, mint egy lenyitható tetővel rendelkező, dúsan burjánzó kert.

Pingrumba

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Hogy a fogásoknak ne csak a fogyasztása, hanem a készítése is izgalmas legyen, az étterem látványkonyhával rendelkezik. A vendégek rendelésük megérkezésééig az előzetes munkálatok minden fázisát megcsodálhatják. A Pingrumba gyerekbarát hely, az apróságok részére egy külön játszósarkot alakítottak ki.

További információkért látogassátok meg a Pingrumba honlapját:

https://pingrumba.hu/

Galéria:

Fotók: A Pingrumba Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A pikáns, enyhén csípős és extra csípős ételek szerelmeseinek minden álmát felülmúlja a Budapest szívében elhelyezkedő mexikói étteremlánc, az Arriba Taqueria. Az étteremben megtaláljuk a mexikói konyha sajátosságait, valamint a mexikói street food és a dél-nyugat amerikai konyha specialitásait is megkóstolhatjuk.

Élvezd a Lokum autentikus török ízeit, az egész napos reggelik paradicsomában!