Pizza Dellarosso

Budapesten, Veszprémben és Székesfehérváron is megtalálható Pizza Dellarosso az a hely, amely az olasz ételek szeretetéből és egy hobbiból nőtte ki magát fantasztikus pizzázóvá.

A Székesfehérvárról induló üzletüket, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úti pizzéria követte, később pedig már Veszprémben is sikerült megnyitniuk éttermüket.

A budapesti Pizza Dellarosso-ba belépve az ipari stílus, a bontott tégla, vaskorlátok és faasztalok egyből elvarázsolják az embert. 30 féle pizza közül választhatunk, amik a legújabb olasz vonulatnak megfelelően magas hőmérsékleten, professzionális Moretti Forni elektromos kemencében sülnek.

Szerintük a jó pizzához 3 dolog kell:
  • Jó alapanyagok. Ez nem mindenképpen olasz, de nekik többnyire az vált be.

  • Jó recept, aminek nagyon fontos része az idő és a hőmérséklet. De főleg az idő, minimum 48 órát kelesztik a tésztákat.

  • Jó kemence. Itt el lehet könnyen csúszni, meg kell találni az optimális hőfokot az adott tésztához. Ez az ő esetükben, lévén nápolyi stílusú (de nem szigorúan, a lényeg az íz!) viszonylag magas, 400 fok fölötti. Ezt ők a jelenlegi csúcsmodell új generációs elektromos kemencéjükkel érik el.

További infók: https://pizzadellarosso.hu

Galéria:

Fotó: Pizza Dellarosso Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Balaton északi partjának egyetlen bagel bárja változatos és ötletes ízkombinációkkal rukkol elő és folyamatosan megújuló étlappal várja vendégeit.

Budapesten ma már számtalan pizzázót találunk szebbnél szebb arculattal és szélesebbnél szélesebb kínálattal. A sok pizzázó közül azonban nem könnyű kiválasztani azokat, amelyik az igazi olasz ízvilágot tárják elénk, ha csukott szemmel belekóstolunk a ropogós pizzaszeletekbe. Megvannak azonban azok a kiemelkedő helyek, amelyek túlszárnyalják a főváros más pizzázóit az olasz ízvilágot tekintve.