Pizza Dellarosso

Budapesten, Veszprémben és Székesfehérváron is megtalálható Pizza Dellarosso az a hely, amely az olasz ételek szeretetéből és egy hobbiból nőtte ki magát fantasztikus pizzázóvá.

A Székesfehérvárról induló üzletüket, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úti pizzéria követte, később pedig már Veszprémben is sikerült megnyitniuk éttermüket.

A budapesti Pizza Dellarosso-ba belépve az ipari stílus, a bontott tégla, vaskorlátok és faasztalok egyből elvarázsolják az embert. 30 féle pizza közül választhatunk, amik a legújabb olasz vonulatnak megfelelően magas hőmérsékleten, professzionális Moretti Forni elektromos kemencében sülnek.

Szerintük a jó pizzához 3 dolog kell:
  • Jó alapanyagok. Ez nem mindenképpen olasz, de nekik többnyire az vált be.

  • Jó recept, aminek nagyon fontos része az idő és a hőmérséklet. De főleg az idő, minimum 48 órát kelesztik a tésztákat.

  • Jó kemence. Itt el lehet könnyen csúszni, meg kell találni az optimális hőfokot az adott tésztához. Ez az ő esetükben, lévén nápolyi stílusú (de nem szigorúan, a lényeg az íz!) viszonylag magas, 400 fok fölötti. Ezt ők a jelenlegi csúcsmodell új generációs elektromos kemencéjükkel érik el.

További infók: https://pizzadellarosso.hu

Galéria:

Fotó: Pizza Dellarosso Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Tom George Osteria Budapest belvárosában, a Bazilikához közel várja az olasz konyha szerelmeseit. A 2009 óta működő étterem kínálatában pizza, kézzel gyúrt házi tészta, steak és fekete kagyló is szerepel.

Budapesten egyre több olyan hely van, ahol növényi eredetű finomságokat kóstolhatunk meg, kerülve az állati eredetű ételeket. A vegetáriánusok és a vegánok, de az életmódváltók nagy örömére is elhoztuk azt az 5 helyet, ahol a legnagyobb nyugodtsággal falatozhatunk.