Szeretet-szobor – Vál

A Vál településen található Szeretet-szobor, 16 méter hosszú és 10 méter magas alkotás a szőlők között áll, pontosabban egy dombtetőn, ahol maga a pannon táj teszi teljessé a művet.

A monumentális Szeretet nevet viselő szobor a váli Haraszthy pincészet területén található. Alexander Milov 2015-ben készítette az amerikai Burning Man fesztiválra. Ezt a szobrot vásárolta meg 2017-ben egy házaspár, így került a Haraszthy birtokra. Milov Szeretet szobra a férfi és a nő közötti konfliktust és vívódást formázza meg.

Az egymásnak háttal ülő drótból formázott alakok a konfliktust, míg a belsejükben található egymás felé forduló gyerekek az ölelést, az egymás iránti vágyódást szimbolizálják.
A speciális műanyagból készült gyermekszobrok este fehér fénnyel vannak megvilágítva, szimbolizálva ezzel a tisztaságot és az ártatlanságot, azt hogy a szerelmesek a sötét órákban is mindig egymás mellett állnak.

Borítókép: Rajkai Péter

Galéria:

Fotó: Rajkai Péter

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A dégi Festetics-kastély az egyetlen látogatható klasszicista kastély Fejér megyében, amit az ország legnagyobb angolparkja vesz körül.

A XVIII. század végén épült, Túristvándiban található vízimalom a Felső-Tisza vidék büszkesége, egész Közép-Európában ritkaságnak tekinthető.