Tündérkert – Miskolc

A Tündérkert egy mesebeli pihenőpark a Diósgyőri vár mellett, ahol a családok, a fiatalok, és a nyugdíjasok egyaránt megtalálják a számukra kedves programot. Az egyik legcsodálatosabb látványossága a velencei körhinta.

WOW-park néven is ismert miskolci Tündérkert a Diósgyőri vár lábánál fekszik. A csodaszép parkban sétálva pedig tényleg úgy érzi az ember, mintha egy mesebeli helyre került volna. Egykor még elhanyagolt, lápos, gazzal benőtt szemétlerakó volt, a mára már szépséges pihenőhely. Kevesen ismerik, de egyre népszerűbb, kitűnő randevúhely.

Az egyik legkiemelkedőbb látványossága a csodahelynek az autentikus velencei körhinta, ami az esti fényeivel különösen gyönyörű látványt nyújt. A körhinta mellett számos faragott szobor, rózsakapuk, farönk sétányok és a már meglévő fűzfákat körbeépítetett lombterasz is várja a természet szerelmeseit.

Demeter József fantasztikus szobrai valódi mesebeli atmoszférát biztosítanak a kertnek, a sárga köves út mentén megtalálhatók az Óz, a csodák csodája mesefilm szereplői is: Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember, az Oroszlán és Totó kutya is.

Tündérkert - Miskolc

Fotó: Márton Ede

A parkban üzemel egy hangulatos tetőteraszos kávézó és étterem is, amelynek vendégei a kertmozit is igénybe vehetik. Ahol esténként ingyenes mozifilm vetítéseket tartanak, valamint különböző rendezvényekkel, előadásokkal, élőzenés koncertekkel várnak minden kedves látogatót.

A kertnek kis patakja is van, melyet mára már felfedeztek maguknak a vadkacsák.

A Tündérkert a vár mögötti parkolóból könnyen megközelíthető. A kerékpárral érkezőknek hatalmas biciklitárolót alakítottak ki.

Galéria:

Fotó: Márton Ede

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Szeretnéd látni a valódi magyar pusztát, ami még Petőfi Sándort is megihlette? Irány a Kiskunsági Nemzeti Parkban található Bugacpuszta!

A bámulatos Szent György-hegy déli oldalán, szőlőbirtokok között álló, barokk stílusú kápolnát 1760 körül építtette a lengyeltóti Lengyel család.