Villa Bagatelle – Édes apróságok Budán

A Villa Bagatelle a budai Németvölgyi út egyik régi villaépülete, három szintjén három különböző (ám egyformán magas minőségű) szolgáltatással: A földszinten található a Brótpékség, az első emeleten a Bistro, legfelül pedig egy rendezvényterem.

A Villa Bagatelle az egyedi hangulatú, lankás dombokkal és történeti emlékekkel teli XII. kerületben található, csupán tíz perc sétára a korábban már bemutatott Felicita Budapesttől.

A helyszín kiválasztása a tulajdonosok, Ágnes és Albrecht, számára is hangsúlyos kérdés volt. Mikor felfigyeltek az eladó, 1932-es, villára, azonnal magával ragadta őket az épület hangulata. Alapvető célkitűzésük volt, hogy vendéglátóhelyük az otthonosság érzését, a mindennapok báját sugározza. Az apró, szerethető pillanatok iránti rajongásuk inspirálta a Villa Bagatelle 2010-es megnyitását.

Villa Bagatelle

Fotó: A Villa Facebook-oldala

A Villa többféle funkciót tölt be, különböző részein a vendégek más-más szolgáltatásokat találnak. A földszinti Brótpékségben gondosan válogatott alapanyagból, hagyományos módszerek követésével készülnek a kenyerek, sütemények.

Csák László cukrász- és pékmester csak természetes hozzávalókkal dolgozik, adalékanyagokat és színezékeket nem használ. Még gépek segítségét sem veszi igénybe, csapatával mindent kézzel formáznak meg. Ha az idő engedi, a Brótpékség finomságai a Villa kertjében is elfogyaszthatók.

Villa Bagatelle

Fotó: A Villa Facebook-oldala

A Villa Bagatelle első emeletén található Bistro Budapest első reggelizői között volt. Reggeli ma is egész nap rendelhető, 11:30-tól pedig ebédmenüt is kínálnak.

Villa Bagatelle

Fotó: A Villa Facebook-oldala

A hozzávalóknak itt is komoly követelményeknek kell megfelelniük: Csak hazai termelők minőségi alapanyagait veszik át, a tojások mind szabadtartású tyúkoktól származnak, és ügyelnek a szezonalitásra is.

Nagy Tamás séf és munkatársai hetente újragondolják a Bistro kínálatát. A vendégek friss saláták, ötletes főételek és tartalmas levesek között válogathatnak.

Villa Bagatelle

Fotó: A Villa Facebook-oldala

Külön említést érdemel a Villa Bagatelle kávéja. A hagyományos pörkölésű Daniel Moser termékei mellett világos pörkölésű, specialty coffee blendet is kínálnak. Az illatos, forró fekete La Marzocco kávégéppel készül.

A Bistro fölött, a Villa legfelső szintjén a Salon, a rendezvényterem helyezkedik el. Ha valaki a Brótpékség és a Bistro otthonosságát egy egész csapat emberre kiterjesztené, a Villa Bagatelle munkatársai abban is segítenek. Vállalják céges vagy magánrendezvények lebonyolítását, az ételszállítást természetesen saját vendéglátóhelyeikről oldják meg.

Villa Bagatelle

Fotó: A Villa Facebook-oldala

A Villa Bagatelle sikerét az is világosan mutatja, hogy tulajdonosaik az eredeti épülettől elszakadva, további vállalkozásokba fogtak. A Bagatelle MOM Park a Pláza falai között biztosítja ugyanazt azt otthonosságot, amit a vendégek a villaépületben már megszoktak.

A Bagatelle Gardenhouse pedig a Villa Bagatelle szomszédságában álló hatszobás butikhotel, mely 2020-ban nyílt meg. A gyönyörű kerttel rendelkező szálláshely a szokásos meghitt pillanatokat garantálja.

További részletekért keressétek fel a Villa Bagatelle honlapját:

https://www.bagatellebudapest.com/hu/

Galéria:

Fotók: A Villa Bagatelle Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A balatonfüredi Zelna Borbár és Vinotéka egy elsőgenerációs családi borászat termékeire épül, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a biotermesztésre.

Budapest rengeteg szép hellyel büszkélkedik, azonban amikor randizni szeretnénk elvinni Kedvesünket, sokszor elbizonytalanodhatunk, mert a legjobb helyre szeretnénk elvinni és egy emlékezetes élménnyel szeretnénk meglepni. Segítünk!