Vinyl & Wood. A brunch és a környezetbarát termékek Csodaországa

A Vinyl & Wood - Get lost in Wonderland valóban egy komplett kis Csodaország a Wesselényi úton. Az ínycsiklandó brunch-menük és finom kávék kínálata újrahasznosított anyagokból készült design-termékek boltjával egészül ki.

A Vinyl & Wood éttermi profilja főleg a tartalmas brunch-menükkel jellemezhető. A ráérős reggelek lassú étkezései (melyek jellegüket és fogyasztásuk idejét tekintve akár ebédek is lehetnének) egyre határozottabb igényt jelentenek a vendégek részéről. Ennek megfelelően egyre több hely kínál hasonló szolgáltatásokat.

Vinyl & Wood

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

Igaz, a Vinyl & Wood alapvetően nem étteremnek indult. Alapítóinak vallomása szerint a bakelittől jutottak el a kávézóig. A koncepció három ötletgazdája – Nick Balázs, Farkas Dani és Sződi Tamás – kezdetben bakelitlemezből újrahasznosított órákat és más, magyar tervezők munkáját dicsérő termékeket forgalmazott.

Idővel azonban úgy érezték, szeretnék, ha a hozzájuk betérő érdeklődők egy csésze finom kávé és némi harapnivaló társaságában nézelődhetnének. Így született meg a reggeliző ötlete.

Vinyl & Wood

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A Vinyl & Wood háromféle, jól elkülöníthető kategóriában kínálja a reggelit (ebédet). A klasszikus fogások csoportjában megjelenik a rántotta és a különböző feltétekkel kérhető toast. A “felturbózott” menüajánlatok között találunk paradicsomos babbal, tojással és baconnel készült angol reggelit, Eggs Benedictet és kecskesajttal, pastramival tálalt toastot is.

Vinyl & Wood

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

A fentieken kívül az édes reggelik is rendkívül színvonalasak. A French toast-hoz fehérboros körte és erdei gyümölcs lekvár jár. Továbbá amerikai palacsinta és házi granola is szélesíti a repertoárt.

Külön említést érdemel a Vinyl & Wood kávéja. A forró, fekete espresso a minőségi Manetti márkából készül.

Vinyl & Wood

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

És most lássuk Csodaország egy másik szegletét, a lifestyle store kínálatát. A trendi kiegészítők között vásárolható napszemüveg, kulacs, pénztárca. Árulnak továbbá alkoholos kézfertőtlenítőket, krémeket, balzsamokat. Fontos hangsúlyozni a termékek környezetbarát jellegét, és újrahasznosított anyagokból történő gyártási folyamatukat. 

A bolt kínálata nem csak az üzletben érhető el, webshopon keresztül is hozzáférhető.

A Vinyl & Wood vendégeire nemcsak vásárlóként és fogyasztóként számít, közösségként tekint rájuk. A csodaországbeli reggelizőben változatos zenei stílusokkal igyekeznek feldobni a szürke hétköznapokat, és rendszeresen szerveznek különleges eseményeket is.

Vinyl & Wood

Fotó: Az Étterem Facebook-oldala

További részleteket a Vinyl & Wood weboldalán találtok:

https://www.vinylandwood.hu/

Galéria:

Fotók: A Vinyl & Wood Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Best Bagel Basilica a belváros szívében, az 5. kerületi Zrínyi utcában várja az éhes vendégeket. Az étvágygerjesztő lyukas zsemléket helyben készítik, minőségüket pedig természetes összetevők használatával garantálják.

A Kata Restaurantban a glutén-és laktózintoleranciával küzdők is nyugodt szívvel, kellemetlen meglepetések és szorongás nélkül válogathatnak a finomabbnál finomabb ételkülönlegességekből. A Budapest belvárosában fekvő étteremben 100%-ban glutén- és laktózmentes ételeket készítenek friss és minőségi alapanyagokból.