Yama Budapest. Egy élményközpontú gasztroszentély

A Yama Budapest nem csak az ízlelőbimbóinkra kíván hatni, az étterem látványvilágának, hanghatásainak is kitüntetett szerepe van. A benyomások és a fogások fúziója egyedi atmoszférájú, külnleges helyet garantál.

A Yama Budapest tavaly decemberben nyílt Lipótvárosban, közel a Bazilikához, az október 6. utcában. Ahogy ételei és belső tere, úgy megjelenési helye is elegáns és exkluzív. A belváros szívének egyik legszebb épületében található, a korábbi Mocca Kávéház helyén.

“A hegyek csúcsán”. Ezt jelenti a Yama kifejezés, és röviden így jellemezhető az étterem célkitűzése is. A Yama csapata egy páratlan, élményekkel teli gasztroszentélyt igyekezett létrehozni, ahol a tálalás, a dekoráció, a hang-, az illat- és a fényhatások a finom falatokkal együtt tesznek erős benyomást a vendégek minden érzékére.

Yama Budapest

Fotó: A Yama honlapja

A hely üzemeltetői az utazásaik során gyűjtött tapasztalatokat igyekeznek összegezni, és a legkedvezőbb formában továbbadni. Endrődi Péter, a Yama Budapest séfje, fiatal korától otthonosan mozog a vendéglátás szakmájában. A sushit és a sashimit, a japán konyha emblematikus fogásait, mindig is lenyűgöznek és továbbgondolásra érdemesnek találta. A Buddha Bar cégcsoportnál szerzett évtizedes tapasztalatait és a japán gasztronómia beható ismeretét most a Yamában kamatoztatja.

Yama Budapest

Fotó: A Yama honlapja

Meg kell említeni Margitics Norbert general menedzser nevét is. Az ő irányítása alatt válik az étterem a színtiszta élményközpontúság helyszínévé, mely egyszerre jelenti a szabadságot, az örömöt és a megtapasztalást.

A Yama Budapest különleges alapanyagai a legfelsőbb, Magyarországon hozzáférhető kategóriát képviselik. Közéjük tartozik például a Yellowtail nevű halfajta, melyet a Csendes-óceán északnyugati részén halásznak, és Japánban rendkívül értékesnek tartanak. A friss, ropogós lazac tovább színesíti a kínálatot, a szarvasgombához és a wagyu marhához hasonlóan.

Az étterem fő profilját a japán konyha termékei adják (sushik, művészi elrendezésű sashimik, miso levesek). A fekete tigrisrákkal, cukkinivel és shiitake gombával készülő tom-yum azonban a thai gasztronómiát képviseli, de találunk az étlapon koreai fogásokat is.

A “fúziós étterem” igazi jelentését nagyon jól illusztrálja az ázsiai fogások és a latin finomságok találkozása. A nigirik mellett a guacamole is jól megfér, a Yama séfje pedig taco-kreációira is büszke. Az ízléses, fából készült tartóban érkező tacók házi kukorica tortillából készültek. Tonhal-, lazac- és guacamole-töltelékük pedig a legmagasabb minőséget képviseli.

Yama Budapest

Fotó: A Yama honlapja

Az ízléses tálalás és a lenyűgöző benyomások a Yama Budapest desszertjeit is jellemzik. A vattacukorral, matcha keksszel és fagylalttal készült édesség például olyan, mintha egy ehető bonsai kerülne elénk. A hatást csak fokozza az illatfelhő, melyet a desszerttel együtt tálalt parfüm biztosít.

Yama Budapest

Fotó: A Yama honlapja

A bonsai-tematika a Yama italainál is visszatér. Ezt a koktélt például egy komplett kiskert közepén kapják a vendégek, ahol a föld alól még “hőforrás” is gőzölög. 

Yama Budapest

Fotó: A Yama honlapja

Mindezek mellett a Yama csapatának még arra is marad kreatív energiája, hogy az olyan trendekhez csatlakozzon, amilyen például a bruncholás lehetősége. A Yama Sunday Brunch nevű opcióval vasárnaponként izgalmas keleti reggelikhez juthatunk. Az Asian Style Eggs Benedict például füstölt lazaccal, szójával, szezámmal és chilivel készül.

További információkat a Yama Budapest weblapján találtok:

https://yamabudapest.com/

Galéria:

Fotók: A Yama Budapest honlapja

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Buddha Original étteremhálózat vidéki és budapesti wok bárokkal hoz keleti ízeket hazánkba. Legyen akár a rendelésünk pad thai, sushi vagy tom yum, az illatos fűszerekben és az autentikus módszerekben nem fogunk csalódni.

A váci Rubra Art Lounge a londoni pubok stílusában kíván újat alkotni, értékeket teremteni. Az étterem megjelenése legalább olyan figyelemreméltó, mint változatos és ízletes fogásai. A Rubra nemcsak az étkezés helye, hanem egyben a kultúra és a művészetek otthona is.