Zelna Borbár és Vinotéka

A balatonfüredi Zelna Borbár és Vinotéka egy elsőgenerációs családi borászat termékeire épül, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a biotermesztésre.

A Zelna Borbár és Vinotéka – akárcsak a Zelna Borászat termőterülete – Balatonfüred csodálatos városában található. Füredet nemrég említettük a Kőkövön Vendégház bemutatása kapcsán, a szállás után most egy éttermet is ajánlunk!

A Zelna Borbár a Zelna Borászat italait kínálja, az étterem tulajdonképpen a családi vállalkozás gyümölcse. A vállalkozás mögött pedig nem borászok sokadik generációja áll, hanem újító kedvű, bátor fiatalok, akik a városi életet hátrahagyva valósították meg egy régi álmukat.

Zelna Borbár és Vinotéka

Fotó: A Borbár Facebook-oldala

A kivitelezés során a legigényesebb megoldásokra törekedtek és törekednek ma is. Birtokukon minősítetten bio termesztési eljárásokat használnak. A szőlőművelés és borkészítés minden részletét – a bogyózást, kacsozást és a szüret nehéz munkáit is – saját maguk végzik el, így tudják folyamatosan garantálni a magas minőséget.

A birtok két dűlője Balatonfüreden, egy pedig Balatonszőlősőn helyezkedik el. Minden helyszínen figyelnek rá, hogy kizárólag organikus gazdálkodást folytassanak. Legnagyobb számban az olaszrizling és a szürkebarát képviselteti magát.

Zelna Borbár és Vinotéka

Fotó: A Borbár Facebook-oldala

A Zelna Borbár borlapjáról még jónéhány típusú bor rendelhető, és a széles repertoár a Vinotékában is visszaköszön. A Zelna Borászat termékei mellett a kínálat minden környékbeli borra kiterjed.

Zelna Borbár és Vinotéka

Fotó: A Borbár Facebook-oldala

Az étlapon külön csoportot képviselnek a bor mellé rendelhető tapasok, például a Zelna saját szőlőmagolajával tálalt kovászos kenyér, az olívabogyó és a balatoni sajtok.

A főfogások között találunk tartalmas, magyaros ételeket (csirkepaprikás, vadas marhapofa), de kuszkusszal körített lazacpisztrángot is.

Zelna Borbár és Vinotéka

Fotó: A Borbár Facebook-oldala

Az étlap és a borlap mellett külön itallap kínál minőségi kávékat, forró alkoholos italokat, söröket, pálinkákat és számtalan koktélt.

Zelna Borbár és Vinotéka

Fotó: A Borbár Facebook-oldala

A Zelna Borbár nem csupán egyszeri vendéglátó kíván lenni: Különösen ügyel visszatérő vendégeire és a klubtagságra, mely kedvezményekkel és exkluzív ajánlatokkal jár.

További részleteket a Zelna Borbár honlapja tartalmaz:

https://zelnaborbar.hu/

Galéria:

Fotók: A Zelna Borbár Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Téged is vár az Olly’s Bistro egy megújult, modern, nyugodt környezetben! Nemzetközi konyha, egészséges gluténmentes és bio ételek, kávé- és tea különlegességek széles választéka.

A pikáns, enyhén csípős és extra csípős ételek szerelmeseinek minden álmát felülmúlja a Budapest szívében elhelyezkedő mexikói étteremlánc, az Arriba Taqueria. Az étteremben megtaláljuk a mexikói konyha sajátosságait, valamint a mexikói street food és a dél-nyugat amerikai konyha specialitásait is megkóstolhatjuk.