Zimmer Feri vendégház – Abaújszántó

A Zimmer Feri vendégház az UNESCO Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja borvidékén, Abaújszántón várja vendégeit. Ideális családok, baráti társaságok pihenéséhez, túrázásokhoz, pincelátogatásokhoz.

A Zimmer Feri vendégház a Tokaji borvidék szívében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elhelyezkedő bájos kisvárosban, Abaújszántón található. Egyediségét a fantasztikus lokációja, valamint a házigazdák vendégszeretete adja. Nevét Zelenák Ferencről kapta, aki családjával álmodta meg és építette fel a nem mindennapi vendégházat. Az építést, a részletek állandó cizellálását a mai napig folytatják.

A szálláshely szobái tágasak, ízlésesek, közös fürdőszobák, jól felszerelt konyha és étkező is várja a vendégeket. A 3 szobán (7 fő) kívül egy pótágyazható fekvőgaléria (3-4 fő) is várja a vendégeket, melyet főképp gyermekeknek ajánlanak.

A fedett teraszon egy óriási, fenyőből készült étkezőasztal található, ahol a vendégek kellemesen elfogyaszthatják a reggeli kávéjukat vagy a kertben megfőzött gulyáslevest.

Zimmer Feri vendégház

A vendégház egész területén ingyenes WIFI hozzáférés és kábel TV biztosított. A helyszíni zárt magánparkoló díjmentesen vehető igénybe. A tágas kertben grillezési, szalonnasütési és bográcsozási lehetőség is biztosított.
Az aktív kikapcsolódást keresőknek ingyenesen használható kerékpárjaikat ajánlják.

Sétatávolságon belül találhatók élelmiszerboltok, éttermek és a vasútállomás is.

A vendégháztól 9 km-re található Boldogkő történelmi vára, ahol nyaranként színvonalas várjátékokkal várják az érdeklődőket. A vár palotaszárnyában található egy ólomkatona-kiállítás, amely többek között az 1241-es muhi csatát is bemutatja a látogatóknak. A vár lábánál kitűnő középkori étterem is működik.

A települést körülvevő ösvények kiváló terepet jelentenek a kirándulni vágyóknak, érdemes felsétálni a település mellett fekvő Sátor-hegyre is.

A környéken lehetőségünk van pincelátogatásra, borkóstolásra, lovaglásra, horgászatra, valamint az igazi ínyenceknek falusias hangulatú disznóvágásra is.

Galéria:

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Hotel Rum Budapest a város egyik legigényesebb design hotele. A történelmi-kulturális belváros gyönyörű épülete, a borbár, az étterem és a 40 szoba a legmagasabb igényű vendégek elvárásait is kielégíti.

A rohanó, ingerekkel telített világunkban egyre nagyobb az igény a lelassulásra, és a belső béke megtalálására. Ezeknek a lelki vágyaknak eleget tesznek hazánk vidéki tájain található faházai, ahol újra megtalálhatjuk önmagunkat. Az alábbi összeállítás 8 ilyen faházat ismertet.