Rubra Art Lounge – Vác

A váci Rubra Art Lounge a londoni pubok stílusában kíván újat alkotni, értékeket teremteni. Az étterem megjelenése legalább olyan figyelemreméltó, mint változatos és ízletes fogásai. A Rubra nemcsak az étkezés helye, hanem egyben a kultúra és a művészetek otthona is.

Rubra Art Lounge. Egy csipet bíbor London Vácott. A különleges megjelenésű étterem épületének története is ugyanolyan egyedi, mint az elnevezése. A Rubra a váci Vörösház (korabeli kifejezéssel: Domus Rubra) épületében kapott helyet, mely eredetileg gazdasági célokra épült, 1731-ben. Nápolyi kőművesek emelték, akik – feladatuk végeztével – hazájuk divatját követve vörösre festették a falakat.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra honlapja

A Rubra Art Lounge alapítója Szabó Anita, akinek a világon sok helyen volt alkalma tanulmányozni a gasztrokultúrát. Legjobban azonban a londoni pubok ragadták meg, így étterméhez is ezeket használta alapvető inspirációnak.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra honlapja

Ugyanakkor a Rubra indításával nem csupán éttermet nyitott, hanem egy régi álmot váltott valóra. Tevékenységét sokkal inkább hivatásnak érzi, mint egyszerű munkának. Nem titkolt célja, hogy az egész régióban értékeket teremtsen és másoknak is utat mutasson az alapanyagok igényes használata és az egyedi stílus terén.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra Facebook-oldala

A Rubra Art Lounge személyzete nagy hangsúlyt fektet a szezonalitásra. Évszaknak megfelelő étlapokkal készülnek, a téli fogások között megtalálható volt például a harcsahalászlé, a jókai bableves, a borsmártással készült rib eye steak és a somlói galuska is.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra Facebook-oldala

A tartalmas hazai és brit ételek természetesen kiegészülnek a Rubra Art Lounge stílusát igazán meghatározó, különleges és könnyed fogásokkal is. A “chef ajánlata” elnevezésű szolgáltatásuk keretein belül nemrég garnéla carpacchiót ajánlottak, Valentin napi meglepetésük pedig kecskesajttal tálalt céklaleves volt.

A Rubra Art Lounge hetente ebédmenüket is kínál, az új összeállításokat mindig Facebook-oldalukon teszik közzé.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra Facebook-oldala

Az étterem nevében az “Art” szó is utal rá, hogy nyitni kívánnak a kultúra és a művészetek felé. A vendégeket nemcsak az asztal mellé szeretnék becsalogatni, hanem aktív és erős közösséget szerveznek.

Rubra Art Lounge

Fotó: A Rubra honlapja

Most éppen egy farsangi mulatságot hoztak tető alá, melyhez külön menüsort is kreáltak.

További információkért keressétek fel a Rubra honlapját:

http://rubra.hu/

Galéria:

Fotók: A Rubra Art Lounge honlapja és Facebook-oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

Budapest rengeteg szép hellyel büszkélkedik, azonban amikor randizni szeretnénk elvinni Kedvesünket, sokszor elbizonytalanodhatunk, mert a legjobb helyre szeretnénk elvinni és egy emlékezetes élménnyel szeretnénk meglepni. Segítünk!

A Kaffeine Espresso Bar mint az első hazai specialty kávézólánc már négy budapesti üzlettel rendelkezik. A minőségi kávék mellett ropogós croissant-ok és finom szendvicsek is színesítik a repertoárt.