8 különleges faház, ahova elvonulhattok a világ elől

A rohanó, ingerekkel telített világunkban egyre nagyobb az igény a lelassulásra, és a belső béke megtalálására. Ezeknek a lelki vágyaknak eleget tesznek hazánk vidéki tájain található faházai, ahol újra megtalálhatjuk önmagunkat. Az alábbi összeállítás 8 ilyen faházat ismertet.

#1: Hegyi Kabin

A Hegyi Kabin Budapesttől mindössze 60 km-re található, a Dunakanyarban helyezkedik el csodálatos természeti környezetben. A faház 85 négyzetméteres belterülettel, 20 négyzetméteres terasszal, tágas udvarral és kerttel rendelkezik. Lombkorona magasságban csodálhatjuk a teraszról és az ablakokból a festői dunai tájat. A környéken lehetőség nyílik kenut bérelni, vagy kirándulni a Börzsönyben.

Hegyi Kabin

Fotó: Hegyi Kabin hivatalos Facebook oldala

#2: Duna TwinHouse

A Duna TwinHouse egyszerre nyújtja a csodás kilátást és a kényelmes, igényes szálláshely élményét. A Dömös településen található szállás két kiadó lombházat foglal magában, összesen négy vendégházzal, 2-2 fő részére. A teraszokon jakuzzik vannak, amelyek habjai közül csodálható a dunai táj. A környék a természetjárásra kiválóan alkalmas, a közelben népszerű célpontok a Prédikálószék és a Vadálló-kövek.

Duna Twinhouse

Duna Twinhouse hivatalos Facebook oldala

#3: Csillagkabinok

A Csillagkabinok egy különleges szálláshely, ami távol tart a mindennapoktól, és a szabadság megtalálására ösztönöz, az Őrség varázslatos világában. A táj és a világűr inspirálta három kabinház Viszák nevű falucska kieső részén rejtőzik. A 6.000 m2-en fekvő birtok egy fákkal körül ölelt zöld sziget. A szálláshelyen kültéri jacuzziból Csillagbort fogyasztva fürkészhetik a vendégek a csillagokat.

Csillagkabin

Csillagkabinok hivatalos Facebook oldala

#4: Zenzug Vendégház

A Zenzug erdős hegyoldalak a fák ölelésében fekszik a Börzsöny nyugati oldalán, Perőcsény település szélén. Az erdővel határos, hatalmas telken nincsenek szomszédok, sem nagymértékű fényszennyezés, a csend és a csillagos égbolt megtapasztalása a mindennapok része. A hely különlegessége, hogy igénybe vehetők személyre szabott meditációs programok és vezetett erdei túrák is.

Zenzug Vendégház

Zenzug Vendégház hivatalos Facebook oldala

#5: Chalet for you

A Chalet for you gerendaházak Répáshután, a Bükki Nemzeti Park szívében, fél hektáros területen várják az elvonulni, lassulni vágyó vendégeiket. A mesébe illő hegyi falu egyik végében, az erdő szélén egy lejtős hegyoldalban épült meg a két gerendaház és egy különálló finn szaunaház. A környéken számos tanösvény és túraútvonal található, így lehetőség nyílik elmélyülni a természet lágy ölén is.

Chalet for you Vendégházak

Chalet for you Vendégházak hivatalos weboldala

#6: VIBE Nagymaros

A VIBE Nagymaros egy japandi stílusú faház, amelynek fő küldetése, hogy a berendezés letisztult, otthonos atmoszférája és a környező természet egységet alkosson. A ház üvegablakán a Duna, a Visegrádi-vár és a Pilis festői látványa tárul a vendégek elé. A szállás különlegessége, hogy a telken egy magasles is található, ahonnan tovább szemlélhetjük a természetet.

Vibe Nagymaros

Vibe Nagymaros hivatalos Facebook oldala

#7: Tölgy Kabin

A Kismaroson található négyfős Tölgy Kabin egy modern stílusú, erdei pihenőház, ahol a vendégek elbújhatnak a tölgyerdő ölelésében. A faház hatalmas üveg felületein széles kilátás nyílik az erdei panorámára. A vendégek a teraszról élvezhetik az erdő békés hangulatát: a madárcsicsergést, és a szomszédban botorkáló vaddisznók és mókusok neszét. A szálláson kerékpárok is vannak, így akár egy biciklis kirándulásra is lehetőség nyílik a Dunakanyarban.

Tölgy Kabin

Tölgy Kabin hivatalos Facebook oldala

#8: Alszeri Rönk Vendégház

Az Őrség Őriszentpéter nevezetű településén található a hagyományos, vidéki stílusú Alszeri Rönk Vendégház. A ház kézi ácsmunkával készült, 30-40 centiméter átmérőjű őrségi erdei fenyőből. A házba belépve a rusztikus rönkfalak illata és nosztalgikus hangulata fogadja a vendégeket. A ház egy kis sziget a mai világban, ahol minden az egymásra figyelésről szól: nincs tévé és internet sem. Kerékpározásra, a kertben grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség.

Alszeri Rönk Vendégház

Alszeri Rönk Vendégház hivatalos Facebook oldala

Megosztom Facebookon

Ez is érdekelhet:

Kövess minket!

Hasonló tartalmak

A Villa Alexandra Szentantalfa mellett, a Balaton-felvidéken található. A dombról, ahová épült, csodás kilátás nyílik a víztükörre. Kényelmes berendezése és szolgáltatásai a luxust képviselik, mégis csendet és vidéki nyugalmat biztosít.

A Montem Vendégház Magyarország legmagasabban fekvő településén, Mátraszentistvánon található. Csend, béke, nyugalom a Síparkkal szemben. Igényes belső, egyedi bútorok.